Glückliche Ärztin

Co je to (zvukový) audiogram?

TON Audiogram je grafická podrobná reprezentace vašeho slyšení. Displej se odehrává v křivce poslechu. Toto měření může určit důvod ztráty sluchu. Totéž přirozeně platí také pro jakékoli snížení sluchu. Test je snadný a rychlý. S touto recenzí můžete mít svůj sluch vnímán buď krční nosy, nebo nechat kontrolu akustiky.

Na téma testu a audiogramu jsme pro vás sestavili užitečný průvodce. Můžete zjistit, co je audiogram skutečně a jak je vytvořen. Vysvětlíme vám, co akustik nebo lékař může číst z vašeho výsledku. Pokud chcete nechat zkontrolovat sluch, můžete kdykoli provést test sluchu. S námi máte na to přesně pravdu. Jste velmi vítáni, abyste si s námi domluvili schůzku. Nabízíme test sluchu zdarma.

Termín audiogram

Různé frekvence a prahové hodnoty sluchu zaznamenáte vy v testu sluchu nebo audiogramu. Prahová hodnota sluchu je oblast, kde můžete jen vnímat tóny. K tomu je připravena forma. Rozteč vodorovně znamená frekvence v Hz, vertikální záznamy znamenají objem v decibelu.

Prahová hodnota slyšení normálně sluchového dospívajícího znamená nulovou linii v tónu audiogramu. Během přezkumu se odebírají dvě různé hodnoty. Na jedné straně se měří vzduchová linka tak, aby se zvuk pohyboval po vzduchu z vnější trubice do středního ucha a poté se přesunul do vnitřního ucha. To je vlastně to, co myslíte tím, že slyšíte. Možná ani nevíte, že existuje také kostní linie. Výsledkem je, že vibrace dosáhnou vašeho vnitřního ucha přes strop lebky. Zvuk je obvykle překrytím vzduchovým potrubí. Může však dojít k poškození. V tomto případě může být vaše naslouchadlo přesně upraveno tak, aby byla použita vaše kostní linie. To je posíleno zvukem a zvukem. Pro linii kosti je však nutný vyšší objem.

Jak se vytváří audiogram?

V testu audiogramu získáte sluchátka. Například to. Váš akustik nebo lékař hraje jednotlivé tóny. Se zdravými ušima můžete obvykle vytvářet frekvence 1000 Hz. Kroky jsou posíleny v krocích 5 dB. Jakmile něco uslyšíte, dejte signál. Pak jsou testovány další frekvence. Váš práh sluchu je označen.

Tento test se samozřejmě provádí na obou uších. Poté získáte speciální posluchače kostní linie. Tento posluchač sedí přímo na vaší lebce. Takto se provádí měření kostní linie. Prahové body sluchu jsou spojeny s prahovými křivkami slyšení. Letecká linka je porovnána s linií kosti, pokud jde o výkon.

Interpretace a prohlášení audiogramu

Různé poškození sluchu lze rozlišit zvukovým audiogramem. Jak již bylo uvedeno výše, je k dispozici vzduchová linka. V této linii se zvuk zvnějšku přichází do středního ucha a poté se přesune do vnitřního ucha. Kostní linie funguje zcela jinak. V případě kostní linie jsou zvukové signály předány do vašeho mozku prostřednictvím kuchařů lebky.

Je možné, že tóny můžete vnímat přes linii kosti, ale máte problémy s tóny o vzduchové lince. Poté odborník nebo specialista hovoří o zvukové poruše vedení. Důvody zvukové poruchy vedení mohou být velmi rozmanité. Zvuk může být bráněn na cestě z vnějšího ucha do vnitřního ucha. Možná je v ušském kanálu cizí tělo. Například to může být výtok ve vašem prostředním uchu. Možná existuje také problém s vašimi osicles. Příčina vám může říct nosy krku. V zásadě lze ztrátu sluchu ve vodivosti zvuku léčit relativně snadno. V každém případě vám naslouchadlo může pomoci. Rádi vám doporučíme kompetentně a servis -orientováni.

Pokud máte poruchu zvuku, má původ ve vnitřním uchu nebo nervu. Křivka poslechu pak běží přesně stejná pro zvuk pro kosti a pro vzduchovou linku a tak řečeno paralelně. Individuální prahové hodnoty slyšení se zásadně liší od normálního sluchu.

Pokud jde o poruchu pocitu zvuku, můžete velmi špatně slyšet vyšší frekvence. Při vyšších frekvencích a vyšších tónech potřebujete hlasitější objem, dokud nebude možné zadat prahovou hodnotu sluchu. Vaše prahové křivky sluchu se proto v oblasti vysokofrekvenční oblasti klesají. Tento příznak je typický pro ztrátu sluchu. Léky nebo operace nepomáhají s poruchou zvuku. Ztráta funkce vašeho vnitřního ucha však může být zmírněna sluchadlem.

Moderní sluchové pomůcky vám dávají možnost, že se můžete i nadále účastnit života. Nenechte si ujít žádné rozhovory a můžete mluvit jednotlivě jako obvykle. Dobrá adaptační rada pro vaše naslouchátko je pro to předpokladem. Naši zaměstnanci rádi zodpoví na jakékoli dotazy. S námi najdete vhodný akustici na sluchadlo pro vaše potřeby.