BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten

Pokud z anatomických nebo zdravotních důvodů nelze použít konvenční sluchadlo, sluchové pomůcky pro kostní dirigent za určitých podmínek. kostní ukotvené sluchové pomůcky (německé kostní ukotvené sluchové pomůcky) - nebo zkrátka: Baha - jsou zvláštní forma kostního vedení sluchadel , která, která, které jako implantát naslouchnutí může být pevně ukotven v kosti lebky. S pomocí přirozené schopnosti lidských kostí řídit zvuk, posílit mocné implantáty a umožnit aktivní účast v profesionálním a společenském životě.

Baha sluchové pomůcky Aplikační oblasti

Konvenční sluchové pomůcky vyžadují účast středního ucha v procesu slyšení, a proto nelze s nimi vyvážit ztrátu sluchu, ve kterém je ovlivněn prostřední ucho. Jako jediná implantovaná forma sluchových pomůcek pro kosti se zaměřují na léčbu velmi silného zvuku vozujícího hluku sluchu (vnější a střední uši jsou ovlivněny) a lehce kombinovaná ztráta sluchu (( Střední a vnitřní uši jsou ovlivněny). K tomu jsou zvláště vhodné, protože při zakotvení kosti není nutné žádné postižení středního ucha. A Jedna smadená senzorinurální hluchota může být také přemostěna kostní linií. Protože žádné tlumení způsobené pokožkou hlavy, jako je tomu v případě jiných konstrukčních metod rodiny naslouchadel, dosáhne léčby Baha vylepšený zvukový výsledek s vyšším objemem.

Baha sluchové pomůcky nebo sluchové pomůcky Cros s jednostrannou necitlivost?

S jednostrannou necitlivostí je možný indikace s cros sluchovými pomůckami , ve kterém jsou naslouchavé pomůcky dodávány jak prašné, tak sluchové ucho. Sluchátka na zaprášené straně absorbuje akustické signály a předává je ke zdravému uchu, kde pak může vzniknout poslechový dojem přirozeným způsobem. Problematic je nedostatek možnosti poslechu směru, protože pro úplný dojem na poslechu je vyžadováno vnímání slyšení o dvou eero. Potřeba nést naslouchátko na zdravé straně je také možná kritika.

Tomu lze zabránit implantátům kostí: Zde se implantát používá výhradně na zhoršené stránce a umožňuje téměř normální poslech sluchového ucha. Ale také prostorové sluch a směrového poslechu jsou realistické spolu se zdravým uchem. Když naznačuje, že jedna strašidelná hluchota se předpokládá, že druhé ucho má dostatečné sluch. Poškození sluchu s lehkým až středně velkým rozkonem není dosud kritériem vyloučení. Obecně se sluchové poškození rozhodne, zda je Baha implantován na jedné nebo na obou stranách.

Struktura a funkce implantátu BAHA

V implantátu Baha One hovoří o naslouchači na sluchadu . Skutečný implantát sestává z přibližně 4 mm titanového šroubu, který se používá ambulantní v celkové anestézii v kostech lebky. Postup trvá asi 30 minut. Implantát je částečně implantován, protože horní část šroubu zůstává viditelná a snadno vyčnívá z lebky. Na vnější straně sluchadla s mikrofonem, zvukovým procesorem, baterií a elektromagnetickým převodníkem, který je zodpovědný za převzetí akustických informací.

Zvuk zaznamenaný vnější částí je vyztužen, přeložen do vibrací elektromagnetickou změnou a předán implantátu. Přírodní linie kosti nyní zajišťuje, že tato vibrace je vedena k kochleu ve vnitřním uchu. Odtud vlasy znamenají, že buňky přebírají obnovenou přeměnu signálů na elektrické impulsy, které zajišťují stimulaci nervu rohu. Výsledek: Vytvoří se dojem poslechu.

Implantace Baha: Předpoklady a následná péče

Za účelem stanovení vhodnosti dodávky se zařízením Baha je testovací fáze takové sluchové pomoci, která je připojena k měkké pásky, která je připevněna na kliniku ENT po dobu několika týdnů. Tímto způsobem můžete nejprve vyzkoušet systém sluchu bez rizika a bez chirurgického zásahu a zkontrolovat, zda je tato forma posilovacího posílení vhodná pro vás. Obecným předpokladem pro vložení je dostatečná funkce vnitřního ucha , vůle a možnost nést a udržovat implantát a motivaci pro sluchový trénink . Incolumn a zdravotní stav musí být objasněni předoperačně. U dětí je třeba brát v úvahu také tloušťka a kvalita kostí.

Po implantaci se očekává doba hojení dvou až 3 měsíců . V období po operaci by měl být konzultován akustik na sluchadla, aby se upravil a přizpůsobil nový implantát a jeho konfiguraci tak, aby implantát nabízí optimální podporu. Kromě jemného nastavení závisí úspěch poslechu do značné míry na individuální motivaci k tréninku a účasti na rehabilitačních opatřeních. Kromě toho jsou pravidelné kontroly Baha nezbytné pro zajištění její funkce nebo k prevenci komplikací.

BAHA SLUSTICKÉ AIDS Rizika

Každá chirurgická intervence nese určitá rizika, ale vložení implantátů Baha je obvykle bezproblémové . Zánět kůže nebo kostí je možný, ale vyskytuje se velmi zřídka. Další potenciální nebezpečí spočívá v uvolňování implantátu nebo úspěchu poslechu, který nesplňuje předoperační očekávání.

Náklady na sluchové pomůcky Baha (převzetí)

Náklady na implantát a provoz jsou zcela pokryty pojišťovacím sponzorem. Je však nezbytné získat odpovídající souhlas od příslušné zdravotní pojišťovny předem. Pokud jde o cenu, implantáty Baha jsou obecně v rámci 10 000 - 30 000 EUR