Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

Onemocnění uší - zanícené ušní kanál

Terapie, příznaky a příčiny zánětu sluchu

Když je zanícený ušní kanál v uchu, zánět je obvykle alergický, plísňový nebo bakteriální. Ovlivní se nejen samotná kůže, ale také subkutánní kůže ve vnějším ušním kanálu. Někdy dokonce i bubnová kožešinová nebo je rozsvícena celý auricle. V tomto případě se mluví o myringitidě.

Tento článek vám poskytuje informace o zánětu slyšení. Zjistíte vše o původu a příčinách zánětu. Vysvětlujeme příznaky a vše o diagnóze u lékaře a terapií. Naši odborníci na sluchadlo rádi zodpoví na všechny otázky, které můžete mít. Jste vítáni, abyste nám napsali nebo zavolali. Naše rady se odehrávají bez povinnosti a zdarma.

Jak se to vyslechne?

často jsou mikrotraumy spouštěčem zánětu sluchu. Typickým příkladem jsou menší poranění kůže, která vznikají, například když jsou uši intenzivně vyčištěny. Obvykle se používá bavlněný výtěr. Pak je sluchová kůže poškozena, což má výše uvedené důsledky.

alergické reakce a senzibilizace kůže mohou být také důvodem. To je často způsobeno určitými vlasy nebo jinými umělými prostředky. Příklady jsou mýdla nebo spreje na vlasy. Za výše uvedené onemocnění může být také zodpovědná zvýšená tvorba kostí nebo chronická média pro utitis. Zánět sluchu může být dokonce způsoben dermatitidou, psoriázou nebo neurodermatitidou.

Příznaky

Mezi typické příznaky zánětu patří silné svědění nebo dokonce závažné eara, které mohou následovat. Ty lze pociťovat zvláště když se podíváte na něco nebo sedíte v návrhu. Zvukový předávání v uších může být také narušeno. Výsledkem je, že tóny můžete vnímat pouze napařené. Nejsou ani jasné, ani jasně. Někdy se váš ušní kanál také zvětšil akumulací hlenu. Tento druh zánětu může dojít buď suchý s příslušnými kožními měřítky nebo ve výživné formě se sekrecí. Ve velmi vzácných případech je ovlivněna i okolní kostní tkáň.

Diagnóza zánětu sluchu

Nejprve byste měli cítit a zkontrolovat svůj ušní kanál. To dělá lékaře. Důvodem celku může být absces nebo furunkel. Je důležité zkontrolovat, zda dojde k bolesti, když je pohár uší stažen. V každém případě byste se měli poradit s nosy krku. To se musí blíže podívat na zánět. Pomohl také test sluchu a přezkum nebo nátěr nebo čištění na sluchové uličce.

Jak se léčí zánět sluchu?

Je důležité, aby se otok zánětu ušního vyplnění snižoval a aby bylo možné obnovit vadné sluch. Podmíněná ztráta sluchu může být poté snížena. Prvním by proto mělo být čištění ušního kanálu. Jakmile má lékař jasné zjištění, lze s vhodným lékem použít krémy nebo masti. Pokud existuje závažný případ, je někdy nutné podávání antibiotik. Ve většině případů je však zánět relativně snadno ovládatelný a léčba.