Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

sluchové brýle

Každý, kdo potřebuje prohlížení a naslouchátko, často čelí problému, že nošení obou podpůrných opatření může vést k pocitu tlaku nebo nepříjemnosti současně. Kromě používání sluchadel do uší představují brýle pro slyšení potenciální možnosti dodávky pro brýle a nositele sluchadla . Model přináší jak výhody, tak nevýhody, které ovlivňují jejich vhodnosti pro různé cílové skupiny.

sluchové brýle nebo brýle se sluchovým systémem?

V klasickém sluchovém skle je systém sluchu nainstalován v konzolech s brýlemi. Spojení mezi sluchovým systémem a uchem je realizováno pomocí průhledné sluchové trubice, která končí otoplastikou, která je vložena do ucha. Takže sluchové sklo zůstává nenápadné, diskrétní a snadno použitelné.

Alternativně mohou být podány brýle se sluchovými systémy, které jsou připojeny pomocí systému kliknutí . V souladu s tím lze model brýlí vybrat podle potřeby a systém sluchu lze převést, takže změna brýlí je flexibilní. Aby bylo možné připojit systém kliknutí, je třeba provést pouze malé úpravy na brýlech.

Slyšící brýle s kostí

Pokud vložení otoplastiky není možné nebo není dostatečné zásobování konvenčních sluchadel, lze vybrat slyšení brýlí s kostní linií. Toto je forma sluchové pomůcky pro kostní vedení , která funguje prostřednictvím firmy ležící na brýlích na lebce. S pomocí kostní linie dochází k přenosu zvuku pomocí vibrací, který iniciuje dojem na poslechu.

pro koho slyší vhodné brýle?

Primárně vhodné sluchové brýle jsou vhodné pro lidi, kteří potřebují sluchovou i vizuální pomoc. Zejména při nošení brýlí je nutné po celý den, protože poslechová linka je zaručena pouze v kombinaci. Klikněte na slyšení systémů, které jsou praktické, když se brýle často mění, například na sluneční brýle.

Nevýhody sluchových brýlí

Méně vhodné slyší brýle pouze pro sporadické nosiče vizuální pomoci, protože výkon sluchu je vždy spojen s používáním brýlí. Opravy se také ukazují jako problematické. Ty často vyžadují odeslání sluchového skla, což znamená, že nositel není proto pro nositele k dispozici během období opravy.

sluchové pomůcky a brýle nosí

Zda je možné nosit naslouchátko a brýle dohromady, závisí na tvaru a velikosti uší, typu sluchadla a individuálních požadavcích. Nepohodlný pocit tlaku za uchem může nastat nebo jednoduše vnímat, že za uchem budou mít brýle i naslouchátko. Totomu problému lze zabránit na sluchadel v uši. Pokud však dáváte přednost zařízením pro uši, měli byste používat moderní, relativně úzké modely, které jsou méně znepokojivé. Alternativně jsou sluchové brýle dobrou možností nabídky, aby se zabránilo zmíněnému problému. Nevýhody kombinovaných systémů by však neměly být bez povšimnutí.

Náklady na sluchové brýle

Cena sluchových brýlí se skládá ze dvou aspektů: cena za sluchadla a cena za montáž. Během shromáždění se předpokládá cena 80 - EUR 150, ceny naslouchátka závisí na modelu a technologické úrovni.