Hörgerät für Katzen | MySecondEar

sluchová pomoc pro kočky

Mnoho majitelů koček hledá způsoby na internetu, v knihách nebo specializovaných časopisech, aby něco udělali o ztrátě sluchu jejich koček. Ostatní majitelé sluchu -počáteční kočky získají radu od veterináře.

Často kočky s bílou kožešinou jsou postiženy hluchotou nebo pouze ztrátou sluchu, i když každá jiná kočka může být ovlivněna, ale ne tak často jako u koček s bílou kožešinou.

Mnoho z nich určitě také narazí na reklamy, kde hledáte slyšení kočky. Cílem tohoto projektu bylo použít sluchadlo akustika na sluchadlo pro kočku. Na této studii se zúčastnilo mnoho majitelů takových koček.

Mistr akustického z východní Frisie, který v roce 1995 vyvinul sluchadlo pro psy, provedl studium na více než 40 kočkách spolu s veterinárními odborníky z německé univerzity. Po roce bylo jasné, že mnoho z těchto koček z zkoušky nebylo hluché, ale jen neslyší. Všechny kočky byly dostatečně zdravé, aby se s operací dobře vypořádaly.

Tyto kočky byly použity trubice pro sluchadlo. Používá se digitální sluchadlo, které nezavírá úrodu koček. Díky této metodě mohou tyto kočky i nadále zpracovávat obvyklé akustické signály v mozku nezměněné. U těchto koček zvuky, které již nemohli vnímat před operací, jsou opět slyšitelné.

Zvuk je dán otevřeným uchovým kanálem. Malá velikost sluchadla je u koček velmi důležitá, jinak byste mohli strhnout sluchadlo. Master akustian testoval zařízení i po dobu dvou let za extrémních podmínek, jako je v sauně nebo s velmi studenou vodou. Teprve tehdy, když bylo jasné, že naslouchátko bylo možné nosit bezplatně, provedly testy na kočkách.

Mezitím se rána vytvořená operací velmi dobře uzdravila. V nadcházejících dnech může být sluchadlo připojeno k uši koček. Sluchátka je zpočátku velmi slabá, takže kočka se neděsí, pokud najednou slyší hluk, který už nemohla slyšet velmi dlouhou dobu. Zařízení však bylo vyzkoušeno po operaci v kočkách převodem vln přes počítač.

Kočky reagovaly na zařízení velmi pozitivně. Mnoho majitelů je velmi šťastné, že opět vidí své kočky na sluchově postižené. Tato sluchadla může těmto kočkám pomoci žít lepší život.