Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

Sluchová pomoc svědí v uchu

Může existovat několik důvodů, proč vaše sluchadla na svědění uší. Jednou z možných příčin by mohla být alergie na materiál naslouchadla nebo proti ušnímu průchodu. Další příčinou by mohla být infekce nebo podráždění ucha.

Pokud vaše sluchadla v uchu, měli byste ji nejprve odstranit a zkontrolovat ucho. Pokud máte známky zarudnutí nebo bolesti, měli byste navštívit lékaře nebo specialistu na ORL.

Abyste se vyhnuli svědění sluchových pomůcek v uchu, měli byste se ujistit, že sluchadla je pravidelně čištěna. K čištění sluchadla nepoužívejte ostré čisticí prostředky nebo alkohol, protože to může poškodit materiál. Místo toho použijte speciální čisticí prostředky pro sluchadla a denně vyčistěte sluchadlo.

Je také důležité zajistit, aby se sluchová pomoc správně hodila a že ušní průsmyk není příliš těsný. Pokud je ušní průsmyk příliš těsný, může to způsobit svědění ucha a dráždit. Pokud je ušní průsmyk příliš volný, může dojít ke zvukům zpětné vazby a snížený zážitek z poslechu.

Celkově je důležité, abyste pravidelně hovořili se svým specialistou na ORL, abyste zajistili, že vaše sluchadla se správně hodí a aby všechny problémy mohly být uznány a zacházeny brzy.