Hörgeräte Arten, Typen, Modelle - Welche Hörgeräte gibt es?
Druhy

Sluchové pomůcky

Paradox volby popisuje jev v psychologii, ve kterém příliš velký výběr možností negativně ovlivňuje proces rozhodování a většinou vede ke zpoždění konečného rozhodnutí. Výběr správné sluchadla z hmotnosti nabídky může být rychle ohromující nebo dokonce vést k frustraci. Chcete -li nabídnout přístup k úlevě, tento článek blogu vám poskytuje přehled různých typů sluchadel a jejich výhod a nevýhod. Je třeba poznamenat, že je to vždy vysoce individuální rozhodnutí, které závisí na osobních faktorech, jako jsou optické požadavky, technické očekávání a míra ztráty sluchu.

Nyní kontaktujte & gt;

Přehled naslouchátka: Které formy sluchadla jsou tam?

Nejprve lze rozlišení obecného rozlišení (IDO) a naslouchátka (HDO) na sluchadla (IDO). Různé konstrukční metody pracují s různými technickými implementacemi na zvýšení vašeho slyšení. V případě obou forem podpory lze identifikovat další subformy, které jsou uvedeny níže.

v uši sluchátka (IDO)

IDO zařízení pracují s uzavřenou dodávkou, ve které je vnější část ušního kanálu do značné míry uzavřena samotnou naslouchátko. Díky individuální úpravě ucha je sluchadlo optimálně v kanálu uší, což zajišťuje ventilaci a zároveň umožňuje přenášení tónů přímo. Výsledkem je, že přirozený výkon je zcela využíván, a tak zajišťuje, že se používá s širokou škálou problémů sluchu.

Zařízení IDO získají své jméno kvůli jejich umístění do ucha. Sluchová zařízení, která mají hlubší sedadlo v ušním kanálu, a modely, které v posledně jmenovaném modelu zcela zmizí, jsou rozlišována mezi zařízeními Concha, která jsou umístěna v ušáckém úderu.

Přihlásit se k odběru sluchových pomůcek In-Ear na první pohled:

ITE Sluchátka (v uchu = v uchu)

ite sluchové pomůcky sedí v auricle a vyplňte je úplně.

ITC Sluchátka (v kanálu = v ušním kanálu)

Slyšlivé pomůcky ITC jsou vloženy do ušního kanálu, což znamená, že šálek uší zůstává volný a je možné jemné množství.

CIC sluchové pomůcky (kompletní v kanálu = zcela v ušním kanálu)

CIC zařízení jsou ideální pro obzvláště nenápadné řešení sluchu. Ty jsou považovány za nejmenší ido, zcela zmizí v uchu a lze je z něj odstranit pomocí nylonového tahového vlákna.

IIC sluchové pomůcky (neviditelné v kanálu = neviditelné v ušním kanálu)

IIC naslouchátka je ještě hlubší v ušním kanálu než CIC, takže se stává téměř neviditelným v uchu.

Nyní kontaktujte & gt;

sluchové pomůcky (HDO)

V případě otevřené zásoby, které lze nalézt ve sluchadlových pomůrech HDO, se zvukové vlny dostanou do ušního bubínku přirozeně, protože pohár na uší není nasloušen obsazen. Místo toho zařízení, jak slibuje název, sedí za uchem, trochu nad ušákem. Zvukové vlny jsou nasměrovány na ušní průsmyk, který sedí v ušním kanálu a zajišťuje dobré držení sluchadla prostřednictvím průhledné hadice. Komponenty a reproduktor jsou bezpečně integrovány do pouzdra, takže zařízení HDO jsou také k dispozici jako odolná vůči vodě, potu nebo prachu.

Přihlaste se na sluchové pomůcky na první pohled:

Bte Hörgeräte (za uchem = se zvukovou hadicí)

Sluchové systémy, které sedí za uchem a používají zvukovou hadici, aby vedli zvuk do ušního kanálu, se nazývají BTE. Vyznačují se skutečností, že reproduktor sedí v bydlení sluchadla. V závislosti na závažnosti ztráty sluchu lze zvukové hadice použít v různých průměrech.

RIC Sluchátka (přijímač v kanálu = s ex-listener)

RIC modely jsou nenápadnější než jiná zařízení HDO, ale také sedí za uchem. Tenký kabel vytváří spojení s reproduktorem, který najde své místo v ušním kanálu. Výsledkem je, že sluchadla RIC jsou považována za zvláště esteticky přitažlivé, zatímco jsou vhodné a velmi účinné pro každé ucho.

Nyní kontaktujte & gt;

Další typy sluchových pomůcek v krátké verzi:

Sluchové pomůcky pro kostní vedení

sluchové pomůcky pro kostní vodivosti jsou navrženy ve formě brýlí, jejichž držáky jsou blízko hlavy. Zvuk je tedy přenesen na kostku lebky a je slyší nad ní. Zejména lidé, kteří často trpí infekcemi středního ucha, těží z této formuláře na sluchadla.

implantát Cochlea

Chochlea implantáty si klade za cíl použít stávající, přirozenou funkci sluchu a překlenout smyslové buňky chybějící v audio šnek (Cochlea). To je realizováno stimulací nervu rohů.

Tinnitus Noiser

Kdokoli má tinnitus, ví, jak moc může konstantní hluk ovlivnit každodenní život. Pro vyřešení problému přenesete tóny tinnitus tinnitus na sluchadlo, aby se překrýval tinnitus.

Nyní kontaktujte & gt;

Rozdíly: Ido nebo HDO sluchové pomůcky

Různé konstrukční metody druhů naslouchátka obsahují výhody a nevýhody, které mohou ovlivnit výběr na základě osobního uvážení. Zařízení se zaměřují na jejich design kvůli jejich designu a tím i jejich abnormalita, když se nosí. Kromě toho velikost různé velikosti vyžaduje změnu možností technického vybavení, což určuje vhodnost pro jistou závažnost poškození sluchu.

Výhody sluchových pomůcek IDO

Pokud jde o nenápadnost, jemné, někdy téměř neviditelné ido sluchadla přesvědčí. Vaše sedadlo v uchu zajišťuje optimální pohodlí nošení, což se ukáže jako praktické, zejména při nošení brýlí a cvičení, protože se kvůli jeho chráněné poloze vyhýbá pobytu. Vyrobeno -to -město a technické vybavení zajišťují, že okolnosti ucha jsou použity efektivně. To zase má za následek přirozený zvukový život.

Nevýhody sluchových pomůcek IDO

Nevýhodové v IDO sluchových pomůrech je jejich zbytečná, že je mírné až mírné poškození sluchu, zatímco cenový faktor je zvláštní zatížení. Technicky řečeno, musí být přijat omezený prostor v zařízení, jako je nedostatek zvukového připojení nebo T cívka (instalované pouze v zařízeních Concha,). Dalším aspektem velikosti je vhodnost ušního kanálu, který musí mít určitou velikost, aby umožnil vložku. Nakonec je třeba zkrátit zkrácený termín ve srovnání se sluchadly HDO.

Výhody sluchových pomůcek HDO

HDO naslouchátka lze také použít i se středním až závažným ztrátou sluchu nebo malými výdělky. V dnešní době najdete elegantní, stylová řešení s klasickými vzory, a to i se srovnatelně větším břichem. Faktor velikosti umožňuje HDO provádět více, protože existuje více prostoru pro větší baterie. Výsledkem je, že v prodlouženém termínu je další výhoda a možnost připojení na externí zařízení. Při manipulaci sluchadel lze zjednodušit použitelnost, čištění a nastavení také podle velikosti.

Nevýhody sluchových pomůcek HDO

Navzdory minimálním návrhům zůstávají sluchové pomůcky HDO znatelnější svým nošením než skrytá zařízení IDO. Tato nevýhoda je stanovena pro modely RIC, ale je zde zvýšená údržba. Vzhledem k riziku uvíznutí jsou zařízení HDO méně vhodná pro nositele brýlí a mohou se také stát rušivým faktorem při přenášení masky. Konečně lze kritizovat, že přirozená funkce auricle nepoužívá, jako je tomu v případě zařízení IDO.

Nyní kontaktujte & gt;

baterie nebo baterie?

6 Toto jsou také velmi osobní preference, které lze promyslet individuálně.

Zatímco sluchové pomůcky s baterií nabízejí poměrně dlouhodobé a umožňují nepřetržité opotřebení, potřebuje sluchové pomůcky s baterií , aby se zajistilo noční nabíjení, aby se zajistilo den. Bateriová zařízení nabízejí výhodu, že napájecí banky mohou být přepravovány tak, aby se mohly načíst na cestách. Na úroveň baterie lze obvykle zobrazit v aplikacích pro příslušné sluchové pomůcky. V případě, že bateriové zařízení selže, musí být vždy přenášeny střídání baterií. Častá změna může být nejen motorickou výzvou, ale je zvláště kritická vůči environmentálnímu aspektu.

Baterie představují při nákupu vyšší finanční zátěž. Současně existuje průběžný výstup ve formě náhradních baterií pro sluchadla baterie, zatímco změna baterie musí být provedena pouze asi každých pět roky, ale má vyšší náklady. Nakonec je třeba mít na paměti, že výkon sluchových pomůcek s baterií není vždy dostačující v případě zvláště závažné ztráty sluchu.

Závěr: Který typ slyšení je pro mě ten pravý?

Tento článek uvedl přehled o tom, které typy sluchových pomůcek jsou k dispozici při nákupu. Nakonec se můžete nakonec rozhodnout, která sluchová pomoc je pro vás správná na základě vašich individuálních preferencí. Máte mírnou a střední ztrátu sluchu, nosíte brýle nebo kladou zvláštní význam na jemnou cestu? Pak ido sluchové pomůcky mohou být pro vás vhodné. Pokud si přejete zvýšit výkon, zjednodušenou manipulaci a také s těžkým poškozením sluchu, měli byste se blíže podívat na sluchové pomůcky HDO.

6 Pro případ, že je nutná burza? Jaký je váš cenový rozpočet? Odpověď na tyto otázky může nabídnout dobrou orientaci, ale nakonec je pro zjištění, zda vám to skutečně vyhovuje, v konečném důsledku testování naslouchátka zvoleného předem. Můžete zjistit, jak můžete bezplatně vyzkoušet naslouchátko v MyScandear

Nyní kontaktujte & gt;