CIC Hörgeräte: Was sind CIC Hörgeräte? | MySecondEar

CIC sluchové pomůcky: Co jsou to sluchové pomůcky CIC?

CIC znamená „zcela v kanálu“ (kompletní v ušním kanálu). Je to druh sluchových pomůcek, který sedí hluboko v ušním kanálu nositele, a proto jsou v ušském kanálu téměř úplně skryty. Tato sluchadla jsou obzvláště malá a nenápadná, což z nich činí atraktivní alternativu k většímu, viditelnému sluchadlu pro mnoho lidí.

CIC sluchové pomůcky se vyrábějí individuálně, aby se zajistilo perfektní fit. Skládají se z bydlení, které je vloženo do ušního kanálu, a také z reproduktoru, který je umístěn přímo před ušní bubín. Sluchové pomůcky jsou konstruovány tak, aby absorbovaly zvuk z vnějšku a předávaly jej přímo do ušního bubínku, aby se zlepšil sluch.

CIC sluchové pomůcky nabízejí řadu výhod oproti větším sluchadům. Například jsou méně viditelné, což je činí atraktivnějšími pro mnoho lidí, kteří se cítí narušeni viditelnými sluchadly. Kromě toho jsou obvykle menší a lehčí než větší sluchové pomůcky, což znamená, že jsou pohodlnější nosit.

Při použití sluchadel CIC však existují také nevýhody. Protože sedí hluboko v ušském kanálu, může být někdy obtížnější odstranit a čistit. Operace může být také obtížnější pro některé uživatele, protože obvykle mají menší provozní tlačítka.

Celkově jsou sluchové pomůcky CIC dobrou volbou pro lidi, kteří hledají malé, nenápadné řešení pro jejich sluchové problémy. Nabízejí dobrý výkon a obvykle jsou vhodné k přepravě. Měly by však být pečlivě vybrány a upraveny, aby se zajistilo, že se perfektně hodí a vyhovují potřebám uživatele.