Hörgeräte für Brillenträger: Hörgerät und Brille - geht das?

Každý, kdo potřebuje naslouchátko a brýle, čelí otázce, zda a jak lze obě pomoci pohodlně a prakticky kombinovat. Mnoho se obává, že obě smyslové pomůcky nejsou možné současně. Ale vše -je to docela možné nosit brýle a sluchové pomůcky dohromady. Můžete zjistit, jaké možnosti jsou k dispozici a na co byste měli v tomto příspěvku věnovat pozornost.

sluchová pomoc za ucho a brýle

Zda existuje příjemné nošení, do značné míry závisí na velikosti a tvaru vašich uší a na typu sluchadla. Je také zásadní, jak těsné brýle sedí za uchem. Příliš silná těsnost může vést k pocitu tlaku nebo ohýbaných sklenic brýlí, ze kterých trpí pohodlí i sedadlo. Existuje potenciální překážka pro nošení sluchadel a brýlí.

Při použití hinter-dear (HDO) sluchová pomoc by se proto mělo otevřít, pokud je to možné Používají se moderní modely, které jsou poměrně menší a užší. Tak se lze zabránit tak úzkému za uchem. Je však snazší si vybrat in-dem-ear (ido) zařízení , která zmizí v uchu, a tedy jen Nepotřebujte místo za uchem. Narušující faktor je tak eliminován, brýle a naslouchátko lze snadno použít společně.

brýle s (integrovaným) sluchadlem - sluchové sklo

asociace a vizuální pomoc v produktu. Za tímto účelem je technologie sluchadla nainstalována přímo do brýlí. Sluchátka je vtok spojena s otoplastikou pomocí průhledné hadice, která je vložena do ucha. Pokud není možné vložit otoplastiku, použije se přirozená funkce kostí pro zvukovou linii. Toto uspěje s takzvaným slyšení kostního vedení . Tyto speciální sluchové brýle musí ležet blízko kosti za uchem, aby se nad ním mohl přenášet zvuk.

Připojte se k brýlem

Sluchové brýle obvykle fungují se systémem kliknutí: Technologie sluchadla může být normálně připojena k různým brýlem. Nemusíte si za to kupovat novou vizuální pomoc, protože vaše současné brýle lze obvykle převést tak, aby byl systém kliknutí použitelný.

Sluchovací sklo: Výhody a nevýhody

Mírná použitelnost a manipulace se přesvědčí jako jasnou výhodu sluchového skla. Baterie a ovládací prvky jsou snadno dostupné přímo na brýlích. Kromě toho skóre kombinovaných brýlí skóre s obzvláště nenápadnou integrací sluchadla.

Použití brýle sluchu se stává problematickým, pokud jsou brýle vyžadovány pouze v určitých situacích. Potřeby různých vizuálních pomůcek v různých situacích také ztěžují používání brýlí. V těchto případech je třeba se vyhnout jednomu z AIDS nebo musí být přijata častá změna systému kliknutí. Opravy jsou také poněkud nepraktické, protože je často nutné odesílání opravné položky, což je spojeno hlavně s dysfunkcí sluchového skla.

Závěr: brýle a sluchadla - to funguje!

Stručně řečeno, lze říci, že to není problém, pokud potřebujete vizuální i naslouchátko. V závislosti na povaze brýlí, sluchadel a uší lze použít HDO sluchová jednotka . Ukázalo se však, že je praktičtější používat ido sluchadla , pokud je to možné. Nakonec je k dispozici sluchové brýle , která je k dispozici jak jako konvenční varianta s otoplastikami nebo jako kost Varianta potrubí.