Hörgeräte für Hunde

Co potřebujete vědět o ztrátě sluchu u psů

věděl, že kočky mezi 55 Hz až 79 kHz slyší a psi pokrývají rozsah 67 Hz až 44 kHz. Pro srovnání, průměrný člověk může slyšet pouze od 20 Hz do 20 kHz. Tato čísla ukazují, že zvířata slyší lépe než my. Pes má také selektivní sluch. Pokud spí, nechá se být narušen, pokud neslyší potravinovou krabici nebo držák.

To je možné, protože smyslové buňky psa nejsou přímo spojeny s ušima, ale se speciálními nervovými trakty. Pes to může zapnout a vypnout podle potřeby. Psi slyší obzvláště hluboké a obzvláště vysoké tóny. Takže pokud pes neslyší, opravdu ho nepomůže křičet. Tichý příkaz ve vyšší hřišti dává větší smysl. Pak váš pes může zvuk lépe vnímat.

Celkově 17 uší uší pomáhá psovi lokalizovat zvuky. Pes může zarovnat uši nezávisle na sobě, aby mohl zachytit zdroj jednoho šumu. Psi slyšejí svého majitele kvůli tomu, i když to není v dohledu. Dobré sluch používá psa a majitele. Ale co dělat, když pes už nemůže slyšet jeho majitele?

Zvířata mohou také ztratit sluch. Pak musíte najít nový typ komunikace se zvířetem. To se může stát postavami nebo naslouchači pro psa. Ale existují také vhodné sluchové pomůcky pro milovaného čtyř legged přítele?

Příznaky ztráty sluchu u psa

Váš pes vám nemůže říct, jestli vás neslyší. Koneckonců, neptá se a nemůže požádat o opakování. Existují však i jiné způsoby, jak zjistit, zda váš pes slyší špatně. Poměrně bezpečným znakem ztráty sluchu je, že váš pes nereaguje na každodenní zvuky. Například, když je pes The Squeacky oblíbené hračky, volá vám nebo jednoduše ignoruje domácí prsten. Váš pes se může vyděsit, když jste ho probudil, protože neslyšel, jak jste se k němu dostali. Psi se ztrátou sluchu mají také tendenci štěkat častěji. Důvodem je skutečnost, že pes se při štěkání už nemůže slyšet.

Příčiny ztráty sluchu u psa

Zvířata také ztratí sluch, když je ucho poškozeno. K tomu může dojít poškozením malých vlasových folikulů a nepříjemným uvnitř uší. U starších zvířat se nervy degenerují a některá zvířata mají od narození špatné nervy. Nádory nebo praskliny v ušní bubín mohou také způsobit poškození. Častý zánět v uchu nebo traumatu vede k dlouhé ztrátě sluchu. Virus talentů pro psy může napadnout slyšení psů zvláště silně. Tomu lze zabránit očkováním.

Léčba ztráty sluchu u lidí

Většina ztráty sluchu nelze zvrátit. Vědci jsou však obtížné znovu regenerovat počet vlasových folikulů. Konstrukční myši slyší podobně jako lidé, a proto se pokusy provádějí při ztrátě sluchu u myší. Jakýkoli průlom u závodních myší by mohl být také průlomem pro lidi.

Vědci již injekční kmenové buňky ze zvířat do nezralých nervových buněk, a tak je obnoví. Slyšení by mohlo být v průběhu 10 týdnů obnoveno až o 46%. Výměna folikulu pomáhá u 15 % ztráty sluchu, která byla vyvolána neuropatií. Takový úspěch dosud nemohl být zaznamenán v jiných typech ztráty sluchu. Zvířata s horším sluchem se odpovídajícím způsobem přizpůsobí jejich okolí. Ztráta jejího slyšení vás tolik neovlivňuje. Vaše další smysly kompenzují ztrátu sluchu.

sluchová pomoc pro psa - vyplatí se to?

V případě ztráty sluchu u psa je sluchadla také možnost kompenzovat ztrátu sluchu. Lékař z Aubery University vyvinul sluchadlo pro psa na základě lidského sluchu. S plastovou hadicí a pěnovými zátkami pak připojil zařízení k ušnímu kanálu psa. Ne všichni psi by tolerovali cizí tělo v uchu. Protože je lze odradit, sluchadla pro psy nejsou tak běžné. Lékaři v současné době zkoumají implantát Cochlea pro psy. Ale jsou drahé a neexistuje žádná záruka, že fungují.

Ne každý pes přijímá sluchadlo v uchu. Naslouchadlo navíc má smysl pouze tehdy, pokud pes stále slyší na jednom uchu. V každém případě je nutná individuální produkce pro psa. Je to proto, že ušní kanál lidí a psů se výrazně liší. Pes má vertikální a vodorovný ušní kanál. Naslouchadlo je pokryto pěnovou gumou a poté se přizpůsobí ušnímu kanálu.

Pro vložení takové sluchadla však musí být pes schopen být imobilizován nebo anestetizován. Pes nechápe, že by měl udržovat v klidu. Proto je používání sluchadla pro psa lékařským zásahem. V tomto případě byste měli zvážit, zda naslouchátko má skutečně použití nebo pouze pro psa znamená stres. To je také důvod, proč naslouchátka pro psa mohou být nákladnou investicí, protože nelze vždy předem říci, zda se to vyplatí. Menší psi často berou cizí tělo lépe než větší psi.

Se spoustou trpělivosti a tréninku můžete také získat znakový jazyk pro psa. Krok k sluchadům u psů se proto vždy nedoporučuje. Pes s handicapem může být výzvou, ale pes sám se často dobře spojuje s jeho handicapem.

Vypadá to jinak s drahou policií nebo uchazeči o osobu. V tomto případě může naslouchátko dávat smysl, aby pes zůstal připraven k použití. Stejně jako lidé však pes potřebuje čas na zvyknutí na zařízení. Může to být dlouhá cesta, dokud pes neslyší příkazy znovu nebo opět vyskočí s podávacím boxem.

Náklady na sluchadlo pro psy

Testy s sluchadly v uši ukázaly úspěch při zkouškách psů. Pokud máte podezření, že vaše zvíře slyší špatně, spojte se s veterinářem. To pak může naplánovat další postup pro sluchadlo.