Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

sluchové pomůcky pro velmi blízké ušní pasáže

sluchové pomůcky jsou důležitou pomocí pro lidi se ztrátou sluchu, protože jim pomáhají lépe vnímat tóny a jazyk. Velmi úzké uši však mohou být výzvou, protože většina sluchadel je navržena pro standardizované velikosti a tvary. Pro lidi s velmi úzkými ušima může být nošení sluchadel nepříjemné nebo dokonce bolestivé.

Možným řešením pro tento problém je použití kusů uší vyrobených na míru, nazývané také otoplastie. Jsou individuálně přizpůsobeny a nabízejí pohodlné a přesně přesné přizpůsobení. Specializovaná laboratoř produkuje otoplastiky tím, že udělá dojem z ušního kanálu a poté podle toho modelování uší.

Pro lidi s velmi úzkým výdělkem je však výroba otoplastií výzvou, protože může být obtížné najít fit, který je pohodlný a bezpečný. V takových případech je důležité, aby akustik a specializovaní laboratoř byli kreativní a odvážní a možná používali alternativní materiály nebo technologie k dosažení nejlepšího možného přizpůsobení.

Další možností pro lidi s velmi úzkými ušními kanály je použití sluchadel pro vedení kostí. Tento typ přenosy naslouchátka zní vibracemi na kostní strukturu hlavy a tak se vyhýbá ušnímu kanálu. Příkladem takového zařízení je naslouchátko Adhear od Medel, která neloží reproduktor do ucha, ale za ucho drží malou membránu. Toto zařízení může být dobrou volbou, pokud konvenční naslouchátka nejsou vhodné kvůli těsným výdělkům.

V každém případě je důležité, aby lidé s přísným výdělkem navštívili odborníka na péči o sluch, který se specializuje na přizpůsobení sluchadel a je schopen nabízet jednotlivá řešení. Dobrý akustik vezme v úvahu specifické potřeby a požadavky každého jednotlivého zákazníka a najde nejlepší možnou nabídku sluchadla spolu se zákazníkem.