IIC Hörgeräte: Was sind IIC Hörgeräte? | MySecondEar

IIC sluchové pomůcky: Co jsou to sluchové pomůcky IIC?

IIC znamená „Invisible in the Canal“ (neviditelný v ušním kanálu) a odkazuje na druh sluchových pomůcek, které jsou téměř úplně skryté v ušním kanálu. Na rozdíl od jiných sluchadel, které se často nosí za uchem, jsou sluchové pomůcky IIC velmi malé a sedí hluboko v kanálu uší, aby byly stěží viditelné.

Výhodou sluchových pomůcek IIC je, že jsou méně patrné než jiné sluchové pomůcky. Můžete proto být dobrou volbou pro lidi, kteří se cítí zdůrazněni jejich ztrátou sluchu, protože nejsou tak snadné vidět.

Další výhodou sluchových pomůcek IIC je to, že sedí blíže k osicles, což může pomoci poskytnout přirozenější zvuk. Vzhledem k tomu, že sedíte hlouběji v kanálu uší, můžete také absorbovat méně hluku zvenčí, což vám může pomoci nabídnout lepší kvalitu zvuku.

Při použití sluchadel IIC však existují i ​​nevýhody. Protože jsou tak malé, mají méně prostoru pro baterie a technologii, což znamená, že mohou být méně silné než jiné sluchové pomůcky. Mohou být také obtížnější je zvládnout, protože sedí hluboko v kanálu ucha a je obtížné je odstranit nebo používat.

Celkově jsou sluchové pomůcky IIC dobrou volbou pro lidi, kteří hledají diskrétní řešení pro jejich ztrátu sluchu a jsou ochotni přijmout určitá omezení výkonu a manipulace. Stejně jako u každé sluchadla byste však měli před rozhodnutím získat důkladnou radu od profesionála pro péči o sluch.