ITC Hörgeräte: Was sind ITC Hörgeräte? | MySecondEar

ITC Sluchátka: Co jsou to sluchové pomůcky ITC?

ITC znamená „v kanálu“, což znamená v němčině „v ušním kanálu“. Sluchové pomůcky ITC jsou druhem sluchových pomůcek, které se nosí přímo v ušním kanálu. Jsou větší než zcela v sluchadlích uších a menších než sluchadla, která se nosí za uchem.

ITC naslouchátka jsou zvláště vhodné pro lidi, kteří mají světlo až do mírné ztráty sluchu a jejichž ušní kanál nabízí dostatek prostoru pro absorpci sluchadla. Jsou také vhodné pro lidi, kteří hledají přitažlivou alternativu k větším sluchadům.

Sluchové pomůcky ITC jsou upravovány akustikem naslouchači a jsou obvykle méně viditelné než větší sluchové pomůcky, protože sedí hlouběji v ušním kanálu. Pro některé lidi však mohou být obtížnější použít, protože jsou menší a obtížnější pochopit.

ITC sluchové pomůcky mají stejné funkce jako ostatní sluchadla, jako je adaptace objemu a podpory v rozlišení mezi jazykem v hlučném prostředí. Obvykle se provozují s bateriemi, ale na trhu jsou již naslouchavé pomůcky ITC, které jsou dobíjecí.

ITC naslouchátka mohou být pro některé lidi dobrou volbou, protože jsou menší a méně viditelné než jiné sluchové pomůcky. Nejsou však vhodné pro všechny lidi a je důležité získat radu od akustika naslouchadla, aby našel nejlepší sluchadlo pro individuální potřeby.