Hörgeräte ohne Zuzahlung: Test & Erfahrungen

sluchové pomůcky bez dalšího testu plateb

sluchové pomůcky jsou důležitou pomocí pro lidi se ztrátou sluchu. Zákonné zdravotní pojišťovny přebírají až 1 700 EUR za dvou -eerorované nabídky sluchadel. Zdravotní pojišťovna však zcela převzala také další platby. V tomto článku jsou vysvětleny rozdíly mezi sluchadly s a bez další platby, které vám pomohou učinit správné rozhodnutí.

Grant naslouchátka

Abyste mohli využít příspěvek na zdravotní pojištění, musíte akustikovi naslouchátko takzvané „lékařskou regulaci sluchadla“. Toto nařízení obdržíte od svého léčebného ucha, nosu a krku, pokud určí ztrátu sluchu.

(První) nařízení je předpokladem předpokladu nákladů vaší zdravotní pojišťovny a v případě potřeby nezbytným řízením schválení. Na německém trhu je více než 1 000 modelů naslouchajících pomoc, které se výrazně liší z hlediska funkce, designu a ceny. Jak je však právně pojištěno, můžete se vrátit na sluchadla bez soukromého podílu a musíte pouze provést legálně požadovanou dodatečnou platbu 10,00 EUR za sluchadlo.

sluchové pomůcky bez další platby

Aby se zajistil přiměřený výkon pro další platby, stanovil zákonodárce určitá kritéria, která musí sluchová pomoc provádět také bez placení. Takové srdce zdravotního pojištění musí být moderně vybavené i digitální. Mezi minimální požadavky patří všechny naslouchátka:

  • Digitální technologie
  • Omnidiční a řízená absorpce zvuku: 2 mikrofony zajišťují, že sluchové pomůcky mohou mít směrový účinek.
  • Multichannel (nejméně šest kanálů)
  • Adaptivní zpětná vazba a rušivé potlačení zvuku
  • Nejméně tři ručně volitelné/ alternativní automatické sluchové programy
  • Posílení výkonnosti musí odpovídat ztrátě sluchu.

sluchové pomůcky s dodatečnou platbou

Sluchátka s další platební nabídkou nabízejí další funkce, které nejsou k dispozici pro další platbu. Tyto další funkce mohou mít smysl, pokud cestujete ve složitých situacích sluchu a vždy chcete mít nejnovější technologii ve sluchadlích. Následující funkce mohou být k dispozici pro sluchadla s další platbou:

  • Více nastavitelných kanálů: Čím více nastavitelných kanálů, tím jemnější sluchové pomůcky lze nastavit.
  • Baterie: dobíjecí sluchadla mají tu výhodu, že nemusí přenášet baterie po celou dobu. Jednoduše vložíte sluchadla do nabíjecí stanice a můžete je znovu použít další ráno
  • Identifikace situace / automatický program: Pokud změníte situaci sluchu (např. Subway), pak vaše sluchové pomůcky uznávají novou situaci a automaticky se přizpůsobí prostředí
  • Vylepšené potlačení vnitřního potlačení

fazit

4 Závisí to na vaší individuální situaci a potřebách, když cestujete ve složitých situacích a vždy chcete mít nejnovější technologii ve sluchadlích, pak naslouchátka s další platbou jsou pravděpodobné. Pokud máte klidné linie, pak naslouchátka jsou také zcela dostačující.

Nejlepší naslouchátko bez další platby