Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Oprava sluchadla: náklady, paušální sazba, zdravotní pojištění

sluchové pomůcky jsou důležitou součástí každodenního života pro lidi s problémy se sluchem. Umožňují světu lépe vnímat svět a pochopit, co se říká. Pokud se však naslouchátka rozpadne nebo již nefunguje správně, může to vést k potížím, které ztěžují každodenní život. V tomto článku se budeme zabývat opravou sluchadel a podíváme se na to, jak opravit zlomenou sluchadlo.

e s uvádí různé důvody, proč je třeba opravit sluchadlo. Vlhkost je největším nepřítelem citlivých složek v naslouchnutí a může vést k časnému stárnutí a vadám. Není neobvyklé, že to vede k funkčnímu selhání. Strach je často větší než předpokládaná vada a musí být změněna pouze baterie nebo hadice sluchu. Pokud jsou porušeny jiné části sluchadla, může pomoci akustik na sluchadla.

Některé příčiny poruchy jsou rychle napraveny - například pokud je mikrofon blokován znečištěním nebo pokud je třeba použít nový ušní průsmyk. Kromě nového ušního průsmyku nabízí mnoho akustik na sluchadla takové malé opravy jako součást záruky jako bezplatná služba.

tipy pro vadnou sluchadlo

Pokud zjistíte, že vaše naslouchátka nefunguje správně, měli byste se nejprve provést několik testů před konzultací s akustikem naslouchátka:

  • Ujistěte se, že je také zapnuta sluchadla.
  • Zapněte objem a zkontrolujte, zda byl ovládání hlasitosti náhodně upraveno.
  • Zkontrolujte, zda baterie správně sedí, a otestujte baterii nebo vložte novou. Věnujte pozornost životnosti baterie, která se může lišit v závislosti na výrobci.
  • Pokud nosíte model HDO, zkontrolujte hadice, protože se můžete časem opotřebovat nebo zlomit.

Náklady na opravu sluchadla

Pokud je sluchadla vadná a je nutná rozsáhlejší opravy, zákonné zdravotní pojišťovny nahradí své pojištěné. Například, pokud je mikrofon porušen, náklady na opravu se otevírají údržbě paušální sazby zdravotní pojišťovny.

V případě dodatečných základních sluchadel bez plateb se na všechny nezbytné opravy vztahují paušální sazba zdravotní pojišťovny. Pokud jste dopravcem sluchadla s řadou dalších funkcí, zdravotní pojišťovna platí pevnou částku.

Kromě toho se musíte účastnit nákladů, pokud jsou spotřební materiál vyměněny.