Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Ztracená sluchová pomoc: Platí zdravotní pojišťovna? ​​

Sluchátko je pro lidi s problémy s sluchem důležitou pomocí a může výrazně zlepšit život. Bohužel se to stane znovu a znovu, že sluchadla jsou ztracena. To může být velmi frustrující pro dotyčnou osobu a také znamená finanční ztráty. Je proto důležité, abyste přijali několik opatření k minimalizaci rizika ztráty.

Nejprve byste se měli vždy ujistit, že sluchadlo ponechává pečlivě, například v případě. Takže zůstává chráněno před poškozením a lze jej najít rychleji, pokud jste jej položili. Pokud nenosíte sluchadlo, měli byste ji udržet na bezpečném místě.

Pokud jste naslouchadlo ztratilo navzdory všem opatřením, existují některé kroky, které můžete podniknout, abyste ji znovu našli. Nejprve byste měli důkladně prohledat své okolí, možná jste neztratili sluchadla, ale jednoduše zapomněli na jednom místě. Mezitím mnoho výrobců naslouchátka také nabízí funkci k nalezení sluchadel na jejich smartphonu.

Ztracená sluchová pomoc: Platí zdravotní pojišťovna? ​​

Zákonné zdravotní pojištění obecně neplatí za novou sluchadlo. Pokud není vaše zařízení již více než 6 let a vy již máte smluvní nárok na nový naslouchátko. V některých případech můžete požádat o předčasnou výměnu. Nejlepší je mluvit s akustikem a zdravotním pojištěním na sluchadlo, abyste získali radu, jak postupovat.

sluchová pomoc ztracená maskou

Na mnoha místech, například ve veřejných prostorech, jsou masky povinné. Nošení masky je často pro nositele sluchadla často dvojí výzvou. Obvykle může čtení rtů kompenzovat komunikační potíže v hlasitém prostředí. Pokud však druhá osoba nosí masku, již to není možné a to, co se říká, také znělo napařené. Proto jsou lidé se ztrátou sluchu více závislí na sluchadlích s vysokou kvalitou.

Je čím otravnější, že sluchové pomůcky mohou klesnout příliš snadno bez povšimnutí, když je maska ​​zapíná a vypnuta. Můžete přijmout opatření pomocí masek, které jsou vázány za hlavou a nejsou připojeny za ušima.

Celkově je důležité, abyste si uvědomili, že naslouchadlo je důležitou pomocí, a proto by se proto mělo zacházet pečlivě. S několika opatřeními a v případě potřeby může být podpora specialisty minimalizována riziko ztráty a po dlouhou dobu si užít naslouchátko.