Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

Sluchové pomůcky vodotěsné: Je na sluchadla voda -rezistentní? (Plavání, sprcha, sauna atd.)

Obvykle je voda největším nepřítelem sluchových pomůcek. Silná vlhkost ve sprše nebo v bazénu skočila a již se nepoužívají. Existují však také sluchadla, která jsou ve skutečnosti vodotěsná?

Měli byste tomu věnovat pozornost při nákupu

sluchové pomůcky Meite s tím nemají problém při postřiku nebo trochu potu. Situace je jiná, pokud chcete ponořit sluchadlo do vody. Sluchové pomůcky, které inzerují „vodotěsnými“, jsou chráněny proti stříkající vodě. Ale nejsou ve skutečnosti vodotěsné a nejsou vhodné pro plavání.

Siemens představil v roce 2013 vodotěsnou sluchadlo. Model Aquaris byl zcela nepromokavý a mohl také přežít stopy v bazénu. Bylo to ideální pro sportovce a venkovní přátele, kteří hledali robustní sluchadlo. Společnost bohužel zastavila výrobu a produkt již není k dispozici v obchodech. Někteří dopravci však považovali za divné nést sluchadla ve vodě. Byli příliš zvyklí na to, že už nevnímá okolní hluk v bazénech. Hluky vody a dalších lidí při plavání byly poté vnímány jako otravné.

To znamená různé třídy IP

sluchové pomůcky s klasifikací IP-68 lze na krátkou dobu ponořit do vody. Čísla 1-9 říkají, jak silně odolný je produkt proti vodě nebo prachu. Takže IP 68 znamená rozbité: Úplná ochrana před prachem a chráněna před proniknutím vody po dobu neurčitou.

Nicméně by sluchadla by měla být používána s opatrností. V každodenním životě to znamená, že přežijí pád do vany, náhodné opotřebení ve sprše nebo v dešťové sprše. Ale to neznamená, že s tím můžete plavat celé hodiny. Sluchové pomůcky musí být po kontaktu s vodou sušeny.

Ale jsou nyní vodotěsné sluchové pomůcky?

Odpověď se volá! Výrobce švýcarského sluchadla phonak v roce 2022 spustil vodotěsné naslouchátko „Phonak Audeo Life“.

S AUdéo Life představuje Phonak sluchadlo, které zvláště doplňovalo aktivní sportovní životní styl. V rámci Populární série Paradise nové zařízení vyniká dalším povlakem, který slibuje vysokou odolnost. S tímto novým, dobíjecím společníkem se již nemusíte starat o to, že se musíte kvůli své ztrátě sluchu udělat bez fyzických aktivit. Život Audéo je vodotěsný až do hloubky 50 cm. To uzavírá sladkou, tak sůl i vodu bazénu.

Alternativa k vodotěsným sluchadům

Někteří výrobci naslouchadel nabízejí kusy uší, které přežívají plavání a potápění. Představují alternativu k vodotěsné naslouchnutí. Určité příslušenství může výrazně zlepšit ochranu proti vodě.

Některé kryty sluchadel mohou efektivně chránit zařízení před posypáním vody a potem. Hal-hen super pečeti jsou ochranné kryty vyrobené z gumového soilexu, které zvyšují ochranu před vodou. Ale nemohou jít plavat.

Pokud hledáte vodou odolnou vůči vodě, ujistěte se, že je označena IP-68 ochranná třída. Ty pak mají nejlepší možnou odolnost vůči vodě. I oni nemohou být ponořeni do vody, ale vydržet vydržení deště a vodní postřikovače.

Spadl jsem sluchadlo do vody. Co teď?

Co dělat, když moje naslouchátka skončila ve vodě navzdory opatrnosti? Pokud by se skutečně stalo, že vaše naslouchátka spadá do vody, přiveďte zařízení dobrému akustikovi. V zásadě tento případ ještě není tragédií, pokud zařízení přistálo pouze krátce ve vodě. Profesionál pro péči o sluch může pak určit, zda se vyskytlo poškození zařízení a možné poruchy. To může také opravit drobné poškození. Takže se nemusíte bát, že zařízení musí být vyměněno.

Tipy péče na první pohled

Je důležité, abyste si stále pamatovali, abyste své sluchadla ponořili do vody. Tak jděte opatrně se sluchadly.

Nejlépe se zvedne nejlepší způsob, jak zrušit sluchové pomůcky na stinném a chladném místě a chráněné před stříkáním z vody. Nenechávejte je v tašce s mokrými ručníky. Příliš vysoká vlhkost může mít také negativní dopad na výkon sluchových pomůcek. Pokud chcete jít do parní lázně nebo do sauny, měli byste nejprve dát sluchadla. Stručně řečeno, lze říci, že sluchadla jsou jako drahé hodinky a investice, která vyžaduje dobrou léčbu. Pravděpodobně byste nešli plavat se svým rolexem, kdybyste nemuseli nutně? Takže neslušujte sluchadlo.

Závěr:

  • Nenechávejte naslouchátko na horkém místě.
  • Před plaváním nebo sauny: Vypadněte z ucha a zaujďte suché a bezpečné místo.
  • Nedržte s mokrými koupacími obleky.
  • Udržujte pot před svařovacími popruhy ze sluchadla.
  • Nechte sluchadla dobře ventilovat v noci