Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Jak získám sluchadlo?

Pokud existuje podezření na slabost sluchu, je nejlepší jít na ucho, nos a krk lékaře (Ent) brzy. Probíhá test sluchu, je stanovena příčina a stupeň ztráty sluchu a je zkontrolována vhodnost vašich uší pro sluchadla. Pokud je stanovena ztráta sluchu, obdržíte od lékaře nařízení na sluchadlo.

K čemu je nařízení sluchadla nezbytná?

Nařízení sluchadla je jako lékařský recept a opravňuje vás k získání další platby za sluchadla ze strany zdravotní pojišťovny. Důkazem lékařské nezbytnosti zařízení je základní požadavek na převzetí nákladů. Pro test bezplatného sluchu, výběr sluchadla a soudu, není stále nutná žádná regulace, pouze pokud je nákup zpracován. Váš slyšení akustik převezme fakturaci u zdravotní pojišťovny. V každém případě byste se měli s vaším zdravotním pojištěním předem objasnit, zda je váš akustik na sluchadla uveden jako smluvní partner. Tímto způsobem se vyhnete překvapivým komplikacím v dotaci.

Jaké jsou podmínky pro nařízení sluchadla?

Regulace pro potřebu bilaterálních sluchových pomůcek podléhá následujícímu v " Pokyny Federálního společného výboru pro nařízení AIDS při smluvní lékařské péči ” stanovená kritéria:

  • Ztráta sluchu nejméně 30 decibelů na lepším uchu musí být k dispozici v alespoň jedné testovací frekvenci mezi 500 a 4000 hertzů.
  • Míra porozumění nesmí být jazyk audiometricky - na lepším uchu a se sluchátky v testu Freiburg Monosylling s 65 decibely - ne více než 80 %.

Pro dodávku jednoho snižovaného nabídky musí být splněny následující požadavky:

  • Ztráta sluchu špatného ucha musí být nejméně 30 decibelů ve zkušební frekvenci mezi 500 - 4000 hertzů.
  • Míra porozumění nemusí podléhat jazyku audiometricky - na horším uchu a se sluchátky v testu Freiburg Monosylling na 65 decibely.

Pro jiné typy sluchových pomůcek, včetně sluchových pomůcek pro vedení kostí, deviačních kritérií.

Platnost nařízení sluchadla

V pravádných pravidlech je vyžadována regulace naslouchátka pouze pro primární péči. Pokud obdržíte takový certifikát, platí to po dobu šesti měsíců, ale musí být k dispozici zdravotní pojišťovně 28 dní po datu vydání. V souladu s tím věnujte pozornost včasné návštěvě profesionála pro péči o sluch po výstavě. Mají tedy dostatek času na otestování nových sluchadel, aniž by riskovali komplikace při dodatečné platbě.

Každých šest let můžete požadovat novou dotaci na nové sluchadla od vaší zdravotní pojišťovny. Obvykle nemusíte mít nové nařízení pro následnou péči. Výjimky se však vztahují, pokud jsou nové sluchové pomůcky zakoupeny před koncem šestiletého cyklu, například kvůli ztrátě. V tomto případě byste měli představit novou regulaci naslouchátka svého lékaře.