Mehrere Menschen mit Hörsturz

Co je to ztráta sluchu?

Většinu času je pocit zvuku v případě ztráty sluchu narušen o jednu stranu. V tomto případě je ovlivněno vnitřní ucho. Každý rok se tisíce lidí takové ztráty sluchu rozvíjejí. Jak silné je to vyslovováno, liší se jednotlivě. Příčina dosud nebyla jasně vysvětlena a definována medicínou.

Ztráta sluchu může být buď velmi vysoká a vést k úplné ztrátě sluchu, nebo jen mírně jít. Někdy existuje tinnitus současně. Pokud máte podezření na ztrátu sluchu, měli byste jednat okamžitě a navštívit lékaře ENT. Okamžitě objasněte příznaky. Pokud sluch trvá příliš dlouho, vaše sluch se může zhoršit. V případě trvalé ztráty sluchu je mohou moderní sluchadla dobře podporovat.

Příznaky ztráty sluchu

Příznaky se pro ně mohou lišit, pokud trpí ztrátou sluchu. Výsledkem je, že ve skutečnosti může existovat úplná ztráta sluchu. Obvykle takový sluch klesne v jednom uchu, aniž by musel dávat určitý spoušť. Tinnitus nebo tlak v uchu může oznámit ztrátu sluchu nebo se vyskytovat současně.

Podle odborníků se dnes předpokládá, že sluchové buňky ve šneku vnitřního ucha nejsou řádně dodávány s krví, takže dojde k poklesu sluchu. Zvuk, který je shromažďován uchem, se obvykle těmito buňkami převádí v uchu. Výsledkem je, že zvuk je předán zvukovému nervu a poté do mozku.

Pokud máte EarAle, není to typický příznak pro ztrátu sluchu. Pokud máte bolest v jednom uchu nebo v obou, existuje důvod. Klinický obraz se může také lišit, jako je zánět. Pokud máte v uchu útoky nebo slyšíte zvuk podobný bavlně, může to být známkou ztráty sluchu. V přibližně 25 % všech případů se kardiovaskulární stížnosti vyskytují současně. Hormonální poruchy často jdou ruku v ruce se ztrátou sluchu.

Typické příznaky pro ztrátu sluchu:

  • tinnitus
  • Tlak uší
  • Podivný pocit ve vnější trubici
  • Závratě

Typické doprovodné příznaky při ztrátě sluchu:

  • se vyskytuje pouze na jednom uchu
  • Působí jako útok
  • Žádná bolest v uchu
  • se vyskytuje bez rozpoznatelné příčiny

mohou nastat i další znaky, jako jsou známé hlasy, které zní cizí. Totéž platí pro hudbu, která najednou zní divně.

jsou tinnitus a ztráta sluchu stejné?

Tinnitus není stejný jako sluch. Ztráta sluchu je vlastně nemoc. Na druhé straně je tinnitus spíše příznakem. Obvykle je tinnitus slyšet současně se ztrátou sluchu. V některých případech zůstává tinnitus poté, co byla ztráta sluchu napravena. Pak se mluví o chronickém tinnitusu. Tinnitus nemusí vždy souviset se ztrátou sluchu.

Jak rozpoznávám ztrátu sluchu?

Podle současných medicínských standardů se ztráta sluchu určí s procesem vyloučení. S testem sluchu a mikroskopií ušního ušního lysů hraničí s lékařem, ať už máte skutečně ztrátu sluchu, nebo zda existuje jiná nemoc.

Lze použít různé postupy zkoumání:

  • Zkouška ministra
  • Ultrazvukové vyšetření
  • Ušní mikroskopie
  • Bluttest
  • Měření krevního tlaku

Takže vaše nosy krku mohou všechno objasnit. Zrcadlování uší může být také užitečné. Mohou také existovat externí rysy, jako je poškozený ušní kanál nebo blokovaný ušní kanál.

Test sluchu funguje buď s jazykovou audiometrií nebo tunovou audiometrií, nebo testem na ladění vidlice. S těmito testy může lékař určit stupeň ztráty sluchu a lokalizace.

Rozdělení ztráty sluchu:

  • Ztráta sluchu Hochton
  • Ztráta sluchu středního tónu
  • Loeton ztráta sluchu
  • Ztráta sluchu Pancochlear

Audiogram prahu zvuku pomáhá při určování.

Co ztrácí ztrátu sluchu v Pancochlear?

Jedná se o snížení sluchu, které ovlivňuje celý hlemýžď. Audio šnek je velmi důležitou součástí vašeho vnitřního ucha.

Vaše lékařská historie

Vaše anamnéza nebo její anamnéza je velmi důležitou součástí celé diagnózy v případě ztráty sluchu. Ve vaší lékařské anamnéze vaše nosy krku zjistí důležité náznaky toho, co by mohlo být důvodem ztráty sluchu a zda je to vlastně jeden. Tímto způsobem mohou být příčiny lépe omezeny. Pokud však neexistují žádné zvláštní informace o ztrátě sluchu, lze použít další metody pro konkrétní diagnostiku. Patří sem:

  • Tonaudiometrie podle Fowlera
  • Audiometrie mozkového kmene (bera)
  • Otoakustické emmise se měří

Na základě těchto zkoušek určuje lékař stav nervu rohu. Poté může vyloučit nemoc nervu rohů jako důvod pro ztrátu sluchu nebo ne.

Co je to fowler test?

V tomto testu můžete střídavě poslouchat tóny na obou uších. Svazek je jiný a je ovládán vaší pomocí, dokud na obou uších neslyšíte stejně dobře. Je to subjektivní test sluchu. Ve srovnání s zdravým uchem lze určit vyjádření redukce sluchu a prahu sluchu.

Co znamená Bera?

Vibrace zvuku se měří, která se dostane z mozkové kmene k mozkové kůře. Pokud lze měřit vibrace v mozkové kůře, lékař předpokládá, že váš zvukový šnek je v pořádku.

Co jsou to otoakustické emmise?

S tímto měřením je do vašeho ušního kanálu vložena sonda. Tato sonda má mikrofon a reproduktor. Pokud zvukové vlny proniknou do zdravého vnitřního ucha, lze měřit reakci. Tento proces se také praktikuje u kojenců.

Dowing Co dělat?

Nejdůležitější věcí v případě ztráty sluchu je doba, kterou byste neměli ztratit. Čím dříve terapie začíná, tím lépe. Ztráta sluchu je nejlépe uznána a léčena do 24 hodin. Měla by tedy okamžitě jít k nosu a krku lékaře. Krevní oběh vnitřního ucha je okamžitě podporován a možná jsou eliminovány možné spouštěče. Jednou z nejběžnějších forem terapie v případě ztráty sluchu je podávání léků na podporu krevního oběhu.

Pokud je vnitřní ucho dodané příliš málo nebo by měla být narušena tento krevní oběh, dochází ke ztrátě sluchu. Nezbytné živiny přicházejí do vnitřního ucha s krví. Krev je také důležitá pro odstranění živin. Pokud je krevní oběh inhibován, vlasové buňky plodiny jsou trvale poškozeny. Proto jsou podávány léky, které podporují krevní oběh. Kromě toho se kortizon většinou používá. Tento inhiboval otok.

Blokované nervy a lokální anestezie

Lidokain nebo prokain se často používají místně při ztrátě sluchu. Tím se blokuje nervy, které obvykle zužují cévy. Podávání agenta musí být pod klinickým pozorováním a lékařem.

sluchová pomoc při pokračující ztrátě sluchu

Pokud sluchů existuje trvale, vaše vlasové buňky a senzorické buňky jsou poškozeny. V důsledku toho trpí trvalým snižováním sluchu. Tuto ztrátu sluchu však můžete kompenzovat prostřednictvím sluchadla. Pokud byla ztráta sluchu už dávno nebo v souvislosti s tinnitem, měli byste určitě použít naslouchátko. Toto je pak vybaveno SO -Called Noiser.

Tlakových komory kyslíku jako metoda léčby

Další možností terapie v případě ztráty sluchu je léčba v kyslíku nad tlakovou komorou. Tato metoda je nesmírně účinná. Z lékařského hlediska se však nejedná o jasně účinnou metodu léčby.

Ve velmi obtížném případě ztráty sluchu

Pokud se jedná o velmi závažnou ztrátu sluchu, používá se mytí krve. Krev se čistí. Cílem je, že vaše vlastní krev již tak rychle ne sražená. Vlastnosti průtoku krve se mění a zlepšují. V nejhorším případě musí být zahájena lůžkovou terapii.

Typické rizikové faktory jsou:

  • Diabetes
  • Hodnota vysokého cholesterolu
  • Arterioscleróza
  • nadváha

Sport a zdravá strava s nízkým obsahem, mají velmi pozitivní účinek. Kromě toho by měla být hladina cukru v krvi dobře nastavena s diabetem. Alkohol, káva a nikotin je třeba se vyhnout.

Proces ztráty sluchu

Čas je důležitým důležitým faktorem, pokud jde o terapii v případě pádu sluchu. Časový interval mezi začátkem příznaků a léčbou je pro dobrou předpověď zásadní. V nejlepším případě dochází k adekvátní terapii během první hodiny. Takže vaše sluch může být do značné míry obnoven. Pokud se však vaše slyšení nadále zhoršuje nebo dochází k dalším poruchám rovnováhy, prognóza je také výrazně horší. Polovina lidí, kteří trpí sluchem, se zcela znovu uvolní. Ostatní mohou mít hluk uší nebo snižování sluchu. Forma je jiná.

Léčba ztráty sluchu

Ihned po ztrátě sluchu je důležité snížit rizikové faktory. Patří sem například: diabetes, cholesterol, krevní tlak, obezita.

Je vhodné navrhnout celý životní styl bez stresu. Je třeba se vyhnout situacím, ve kterých jste ohromeni. Pokud byl pokles sluchu delší - například déle než rok - můžete dosáhnout pouze kompenzace sluchadlem. Jste vítáni, abyste kontaktovali náš tým odborníků na sluchadlo.

Jaké komplikace mohou nastat v případě ztráty sluchu?

Pokud dojde k pádu sluchu, mohou existovat různé komplikace, pokud jde o výkon sluchu. Největším rizikem je snížení sluchu nebo dokonce hluchota v důsledku pádu sluchu. Tato hluchota může být v krátké době nebo trvalá. Například pozdní důsledky jsou typický tinnitus po ztrátě sluchu. Tinnitus se může projevit ve střídavých tónech. To je často doprovázeno přetrvávajícím tlakem. Někdy rychlý tep a silný vnitřní nepokoje spojené se ztrátou sluchu.

Ztráta sluchu způsobuje

Není známo, jaké jsou přesně příčiny ztráty sluchu. V medicíně však existují teorie. Průtok krve do vnitřního ucha je výrazně snížen pádem sluchu. Stres může být pro to typickým spouštěčem. Vysoký časový tlak v práci nebo v hektickém prostředí může vést k takovým problémům krevního oběhu v uchu a upřednostňovat pád sluchu.

Proč je sluch klesat?

Pokud jsou malé cévy v uchu narušeny v jejich krevním oběhu, je to typická příčina ztráty sluchu. Nikdo nemůže přesně říci, proč dochází k pádu sluchu. Mezi typické faktory pro ztrátu sluchu patří:

  • Předchozí akutní akutní otitis média
  • Autoimunitní onemocnění
  • Uzavření vnitřního ucha a jeho plavidel
  • Shlukovaná krev
  • Cervikální choroba páteře
  • Metabolické onemocnění, jako je hodně cholesterolu nebo cukrovky
  • Arterioskleróza a následující poruchy oběhu
  • Virová infekce, jako jsou plané neštovice nebo herpes
  • Stres

Může existovat mnoho dalších důvodů a příčin ztráty sluchu. Specialisté stále diskutují o příslušných teoriích.

Co je to idiopatická ztráta sluchu?

Technický termín neznamená nic jiného než bez rozpoznatelné příčiny. Tato situace se vyskytuje nejčastěji. Důvod nelze najít ani po konkrétním vyšetření.

Ztráta sluchu způsobená stresem

Nejběžnějším spouštěčem ztráty sluchu je stres. Předpokládá se, že za to je zodpovědný stresový hormon zvaný adrenalin. To ponechává malé krevní cévy v křečích. Vytvoření samotného slyšení není dosud známo. Pokud máte ztrátu sluchu, měli byste určitě změnit svůj životní styl a přemoci se.

Pomůžeme vám!

S námi obdržíte bezplatnou radu, pokud jste utrpěli ztrátu sluchu. Možná jste měli trvalé snížení sluchu. Rádi vám poskytneme náš zákaznický servis a nabídneme vám nevázanou a bezplatnou radu. Takže si můžete vybrat vhodnou sluchadlo v míru. Naši odborníci a akustici na sluchadlo vám pomohou.