Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Ať už preventivní nebo v případě stávající ztráty sluchu, může trénink sluchu přispět ke zlepšení sluchu nebo zabránit ztrátě sluchu a také pro jeho progresivní proces . Který stimuluje esenciální nervy rohů pro proces sluchu, pokud není stimulován dostatečnými sluchovými podněty. Stimulace sluchového tréninku tedy zajišťuje, že zvukový nerv zůstává aktivní a ztráta sluchu se nezpevňuje. Slyšení může být také vyškoleno, když se nosí naslouchátko, protože to také způsobuje stimulaci sluchu a zlepšuje porozumění a naslouchání pomocí poslechu.

Kromě sluchu hraje mozek také klíčovou roli v procesu slyšení. Výsledkem je, že posledně jmenovaná je stejně velká pozornost při tréninku sluchu. Je praktické, že odpovídající cvičení mohou být prováděna denně a již s malým časem. Výsledky jsou pro to ještě působivější, protože s tréninkem mozku a sluchu je jak krevní oběh kognitivní flexibilita,

Pokud máte podezření na poškození sluchu, měli byste si domluvit schůzku s audio specialistou v každém případě, abyste si udrželi přiměřenou péči a působili proti zhoršení. Slyšící trénink lze spíše považovat za další opatření nebo prevenci, nikoli jako jediná terapie.

Cvičení pro sluchový trénink

Nejjednodušší způsob, jak udělat, je pravidelný poslechový trénink, když je integrován do každodenního života jako nedílná součást každodenního života. Protože platí následující: Čím více školení, tím lepší je účinek. Praktickým vedlejším účinkem je zvýšení schopnosti soustředit se.

Existují různá cvičení, která lze použít mezi nebo velmi cíleným způsobem k podpoře sluchu a mozku.

Přečtěte si

​​ hlasitý: Přečtěte si hlasitě a poslouchejte svůj vlastní hlas. Vezměte si dech a změňte zvuk vašeho hlasu. Možná zpočátku zní divně a může se také zpočátku cítit neobvykle, ale pomáhá to přesně vnímat různé zvuky a odlišovat je od sebe navzájem.

Poslouchejte : Toto cvičení musí být prováděno zavřenýma očima, protože to zvyšuje pozornost. Zkuste akusticky zachytit ve své oblasti jakýkoli hluk a pokud je to možné, identifikovat. Cílem je platit zvláště tiché zvuky, které obvykle neslyší.

Musik : Dokonce i milovaná poslech hudby může být připojena k tréninku sluchu. Chcete -li to provést, přepněte na hudbu nebo rádio a pohybujte se po místnosti. Soustřeďte se na to, jak se zvuky mění, zatímco mění vaši pozici. Otestujte to s různými svazky nebo na větší vzdálenost, například z jiné místnosti. Co přesně je ve vaší oblíbené písni? Které nástroje se používají v písni? Budete překvapeni, kolik podrobností lze stále objevit ve dobře známých písních.

Zůstaňte v pohybu : Pohyb je pro vaše tělo dobrý, určitě jste to už věděli. To, co si však není vědom: výhody sluchu těží z fyzické aktivity stejně. Protože pohyb podporuje průtok krve do celého těla, včetně vnitřního ucha a kochlea, který má významnou část procesu sluchu. Nemusíte pro to dělat namáhavá fitness cvičení, dokonce i mírný pohyb způsobuje, že váš krevní oběh rozběhne a přináší s sebou požadované výhody. Najděte něco, co vás baví, protože v nejlepším případě se pohybujete každý den a děláte něco dobrého pro své tělo a mysl.

jóga : Jako obzvláště prospěšný sport kombinuje jóga trénink těla, mysli a duše. Kromě aspektu pohybu by některé pózy měly mít také další, pozitivní vliv na sluch. Během napjaté cvičení se tělo může osvobodit od strachu a stresu, což zlepšuje oběh a nervovou funkci. Tinnitus lze také účinně zacházet s praxí redukující stres.

meditace : Může to být trochu tišší? Pak je meditace prostředkem pro mnoho účelů! Kromě působivých zdravotních výhod, jako je regulace krevního tlaku a stresu, také koncentrovaná relaxace také podporuje její sluch. Meditace je trénink nejvyšší pozornosti, která na jedné straně ovlivňuje krevní oběh mozku, což zase dělá velkou část poslechu a na druhé straně může být poslech výslovně vyškolen. Vždy upoutáte pozornost ze svého těla na zvuky, které vás obklopují. Vezměte to cíleným způsobem, každý malý detail, podobný cvičení Lausch. Stav nejvyšší koncentrace, kterou dosáhnete v meditaci, vám pomůže.

Dýchací cvičení : Ať už v józe nebo během meditace, vědomé dýchání a cílená dýchací cvičení pomáhají obohatit krev kyslíkem. V důsledku toho lze dosáhnout zlepšeného průtoku krve do ucha, a tedy zlepšení sluchu.

Voice Focus : Kdy jste naposledy něco přečetli? Pravděpodobně je to pravděpodobně znovu, protože zde můžete snadno kombinovat každodenní život a sluchový trénink. Zavřete oči, zatímco současná osoba se volně pohybuje v místnosti a čte z vaší oblíbené knihy, novin nebo blogu MySecondear. Z jakého směru pochází hlas? Jak se mění vnímání hlasu? Zábavná a efektivní praxe poslechu směru.

Puzzle and Play : Většina z nich to ví z tabulky rodičů nebo prarodičů - známé křížovky. Ve skutečnosti hádanky efektivně stimulují mozek, bez ohledu na to, zda slovní mřížka nebo logická puzzle, a mohou také podpořit proces sluchu. Úspěch nastane, když alespoň jednou týdně, lepší, ale lepší každý den, je zmatený. Pokud dáváte přednost používání karetních her, můžete to také udělat. Hlavní věc je, že je to zábava a lze ji pravidelně integrovat do každodenního života. Pozitivním vedlejším účinkem her je sociální kontakt, zatímco společně je naostřena. Ztráta sluchu může vést k zad a osamělým postiženým, večerům her nebo soutěže o logické soutěže aktivně proti tomuto.

Zabraňte problémům sluchu

Sluchový trénink je možnost, jak zabránit ztrátě sluchu nebo působit proti zhoršení stávajícího snižování sluchu. To však samo o sobě nestačí: je důležité chránit vaše slyšení před škodlivými vlivy. Následující pokyny vám pomohou chránit vaše slyšení:

  • Vyvarujte se poslechu čiré hudby, protože může nenapravitelně zničit vaše vlasové buňky. Nasaďte mírný objem a také nejlépe zkrátit dobu trvání zvuku.
  • Každý, kdo pracuje na hlasitých pracovištích, je lepší pro vhodná ochrana sluchu , takže se neprojeví žádné poškození. /li>
  • Výkon sluchu by měl být pravidelně kontrolován, aby se rychle reagoval na změny.