Die Induktionsspule im Hörgerät

Jaká je indukční cívka na sluchadlu?

implantát Cochlea (CI) nebo normální naslouchátko znamenají obrovskou pomoc pro osobu s problémy se sluchem. I v akusticky náročných situacích umožňují tyto technické úspěchy lepší porozumění jazyku a okolí . Tímto způsobem je pro dotčenou osobu snazší nadále se aktivně účastnit života. Existují CIS a plně digitální sluchové pomůcky, které jsou vybaveny mnoha různými moderními funkcemi. Tyto funkce umožňují odfiltrovat rušivé zvuky v každodenních situacích sluchu . Výsledek: Příjemnější zážitek z poslechu, bez hluku.

Ve veřejném prostoru však může vždy existovat potíže s porozuměním , například když se umístění události znělo prostřednictvím reproduktorového systému. Také zde existuje dobré řešení, pokud sluchadla obsahuje tzv. indukční cívka nebo T-coil . Přenos zvuku je poté kontaminován menším šumem na pozadí a méně reverb.

Důležitost induktivního sluchového systému

Hudba nebo jazykové signály lze přenášet pomocí induktivního sluchového systému. Přenos je bezdrátově na sluchadlo nebo na odpovídající implantát kochlea vytvořením elektromagnetického pole takzvanou kruhovou smyčkou v indukčním sluchovém systému. elektromagnetické pole je pak přijato T cívkou v CI nebo naslouchacím pomůcku a přeloženo do odpovídajících tónů pro posluchače

Většina moderních zvukových systémů obsahuje takový indukční systém. Například najdete například v následujících zařízeních:

  • Loudspeaker
  • zesilovač
  • Mixer
  • Mikrofon

V mixéru je jazyk nebo hudební signál připraven a přenesen do zesilovače indukční smyčkou. V systému induktivní sluch signál nyní není přenesen na reproduktor, ale na připojený kabel smyčky Ring , který je položen kolem místnosti. Kabel poté dodává místnost se zvukovými signály.

Všichni lidé, kteří jsou v této oblasti Ring Loop, mohou pak získat zvukové signály prostřednictvím T-COIL v příslušné sluchové pomoci nebo CI . pokoje vybavené indukčními smyčkami jsou označeny vhodnými symboly . Německá asociace vůdčích vůdců nabízí dobrý přehled o pokojích s indukčními systémy sluchu ve vašem okolí na jeho domovské stránce.

Použití T-coil

Mnoho sluchových pomůcek nebo implantátů Cochlea již má vestavěnou T-COOL. Lze jej aktivovat buď pomocí tlačítka výběru programu nebo pomocí naklápěcího spínače . Nyní jsou jazykové nebo hudební signály stejně slyšitelné, jak byly odstraněny a zaznamenány mikrofonem. Pokud signál není srozumitelný, měl by být konzultován akustician ,

Takže se znovu účastníte společenského života!

Přenos hlasu pomocí cívky T funguje bezdráně. Tato technologie přenosu je jedinou celkovou technologií výrobce a používá se jak pro implantáty Cochlea, tak pro sluchadlo . Umožňuje lidem se ztrátou sluchu účast na společenském životě ve veřejném prostoru. Malá cívka potřebuje na sluchadu malý prostor, takže sluchové pomůcky pro malé IM-Ear mohou být vybaveny.

kdekoli jsou nainstalovány induktivní sluchové systémy, komunikační bariéra může být překonána prostřednictvím integrované T-COIL. Díky sluchadlu vybavené cívkou T není nic víc v návštěvě kina nebo divadla ! Vhodné události jsou opět plně vnímatelné akusticky. Stejně tak už neexistují žádné další problémy na letišti , v Rail nebo v supermarketu , protože někdy jsou takové sluchové systémy nainstalovány.

Akusticky problematické situace také zahrnují velké vzdálenosti od výstupního signálu, hlasitý hluk nebo špatnou akustiku místnosti. Pokud je nainstalován induktivní sluchový systém, jsou tyto problémy mírně obejít. Proto má smysl se zeptat před návštěvou události zda existuje induktivní sluchový systém a zda je zapnutý.

Otázky a odpovědi na induktivní systém sluchu

Existují nějaké rušivé faktory, které znemožňují přijetí induktivního sluchového systému na sluchadu?

Jak dobře slyšení v místnosti s induktivním sluchovým systémem funguje přímo na tom, jak používáte a nastavíte tuto technologii.

Je pravda, že ve skandinávských zemích i ve Velké Británii existuje více induktivních systémů než v Německu?

Ano, to je pravda, protože nejlepší výrobci zesilovačů na světě jsou doma, například ve Velké Británii a Švédsku. Pro taková zařízení existuje obrovský trh. Na druhé straně v Německu nemáme jediného producenta . Skandinávie a Velká Británie navíc obecně postupovaly v řešení fyzických omezení. Zde Německo stále zaostává s vývojem. Nyní však existuje revidovaný standard pro budovu bez bariéry, který určuje požadavky na to, jak mají být veřejné budovy vybaveny bariérou bez.

Jak mohu reagovat, pokud v místě události neexistuje indukční sluchový systém?

Kromě induktivního sluchového systému jsou pro přenos k dispozici celkem dvě další možnosti: přenos infrarot nebo funk . V tomto případě se obvykle používají sluchátka. Pokud máte mírnou ztrátu sluchu, můžete odstranit sluchadlo a místo toho nasadit sluchátka . Pokud však trpíte středním až vysoce kvalitním ztrátou sluchu, pak Indukční smyčky krční prsteny . V ideálním případě používáte vlastní, ale někdy organizátoři také nabízejí takové smyčky krku.

Jak výrazné je povědomí o indukčních systémech sluchu a ztráty sluchu na veřejnosti?

Lidé, kteří se neslyší sami sebe, se mohou často dostat do situace sluchu. Velmi běžný předpoklad je, že dobré systémy reproduktorů by již snížily velkou část problémů s sluchem. Samozřejmě tomu tak není. Zainteresovatelé mohou mít docela dobrý dojem z problémů, s nimiž jsou příklady slyšení často konfrontovány s příklady slyšení. Tyto příklady slyšení pak simulují dojmy na poslechu v různých obtížných situacích.