Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Ztráta sluchu u dětí: Příznaky, příčiny, léčba

asi 1,5 z 1000 novorozenců jsou již ovlivněny ztrátou sluchu. Jinými slovy, vaše vnímání a zpracování akustických informací je omezeno od narození. I později v průběhu dětství a mládí může dojít ke snížení sluchu z různých důvodů. Tyto sahají od infekcí po nadměrné znečištění hlukem. Zejména v mladém věku je léčba ztráty sluchu nezbytná pro prevenci vývojových zpoždění nebo poruch.

Ztráta sluchu u dětí a dětí Uznává: Příznaky

První známkou možné ztráty sluchu je absence vyděšení pro hlasité zvuky ze 4. - 6. týdne života. Od 6. měsíce by vaše dítě mělo také aktivně reagovat na řeč a pokusit se najít zdroje šumu . V závislosti na stupni ztráty sluchu musí být v dalším průběhu dětství pozorovány různé další příznaky: s mírným snižováním sluchu často neslyší tiše mluvený a šeptaný jazyk. V případě středního až vysoce kvalitního poškození jsou slyšitelné pouze hlasité zvuky. Pokud dojde k úplné ztrátě sluchu, děti jsou vnímatelné pouze vibrace. Také zarážející hlasitá řeč, časté otázky porozumění a nedostatek pokusu o opětovné předložení rodičů, 7. známky poškození sluchu.

Aby bylo možné co nejdříve rozpoznat ztrátu sluchu u dětí a dětí a přijmout vhodná opatření, měla by být vnímána všechna zkoušky včasné detekce . První screening sluchu je již proveden na U1, ale pozitivní výsledek neznamená automaticky, že žádné poškození slyšení nelze určit později. Při pozorování popsaných značek vytvořte lékaře k vytvoření objasnění.

Ztráta sluchu u dětí: Příčiny

U dětí je 50 % ztráty sluchu dědičné, ale může dojít k nepravdivému nebo zpožděnému vývoji v oblasti sluchového orgánu během těhotenství i během narození. Na jedné straně jsou za to zodpovědné speciální geny nebo genetické defekty, které se také vyskytují v kombinaci s jinými nemocemi, např. Štítná žláza, srdce nebo oči. Syfilis, metabolická onemocnění nebo zneužívání alkoholu a drog během během Těhotenství může také vést k vrozené ztrátě sluchu u dětí. Kromě toho předčasná porod, mechanické poškození způsobené nebo nedostatek kyslíku v procesu porodu , žloutenka a krvácení mozku mají při sluchu potenciálně negativní negativní. Po narození je riziko primárně zánět středního ucha nebo meningů, jakož i typické infekce v dětství, jako jsou spalničky, příušnice a zarděnky.

Příčiny ztráty sluchu v dětství

Příčiny ztráty sluchu v dětství mohou být způsobeny infekcemi, ale také důsledky obratlů , nachlazení nebo zvětšených mandlí v krku. Důsledkem může být sbírka sekrecí v jeskyni Pauken, která může zase vytvořit uzavření trubice . Pokud to existuje po dobu příliš dlouhého období, dochází k patologické změně v sliznicích. Pokud léčba v tomto stavu selže, je vložena trubice trubice do ušního bubínku, aby způsobila trvalé větrání a sušení prostředního ucha. Po několika měsících je trubice odrazena sama o sobě. Omezení poslechu je proto pouze dočasně. V posledních letech došlo k nárůstu poruch sluchu u mladých lidí, které jsou připisovány High Noise znečištění hudbou.

Důležité : Tímto způsobem by se předem zabránilo poškození sluchu způsobené citlivé sounáležitosti s dítětem, aby se zabránilo přiměřené ochraně sluchu. Objem 85 decibelů může být rizikem pro slyšení dětí. Jakmile dojde k poškození, je obtížné opravit. Nezapomeňte proto nevystavovat své děti příliš hlasité prostředí nebo používat vhodnou ochranu sluchu.

Důsledky ztráty sluchu u dětí

Léčba ztráty sluchu je pro děti nezbytná k zajištění pravidelného rozvoje jazyka a sociálního rozvoje . Protože získávání jazyka dítěte je do značné míry prováděno lingvistickými vzory a napodobováním, je nutné poslouchat lingvistický vstup. Čím dříve se provádí zásah, tím lépe, protože v prvních měsících a letech života jsou stanoveny základní základní pilíře dalšího vývoje . Dalším možným důsledkem je zpoždění kognitivního vývoje, které vyplývá z omezeného objevu světa se všemi smysly. Kromě toho jsou také nápadné ztráty ve školním výkonu . To lze vysledovat zpět ke skutečnosti, že škola je vysoce interaktivním místem, kde je znalosti primárně předávány slovně.

Léčba ztráty sluchu u dětí a dětí

Jaká léčba má nejvyšší šance na úspěch, závisí na příčině omezení poslechu. V případě ztráty sluchu v důsledku infekcí je obvykle možná dočasná, léčba léčby . V případě genetických nebo jiných příčin, adaptace vhodné naslouchátka obvykle pomáhá. Jaké speciální rysy Dětské sluchové pomůcky a kolik mohou stát si přečíst zde . Ve vzácnějších případech se doporučuje vložit kochlea implantát , například pokud anatomické nebo sluchové podmínky zabraňují nošení sluchadla.

Ztráta sluchu u dětí: Operace

Některé podmínky zabraňují použití konvenční sluchadla a v případě potřeby vyžadují použití implantátu. Jednou z možností je implantát Cochlea (CI) , který přebírá funkci vnitřního ucha a akustické informace o ten mozek vpřed. Zatímco sluchadla mají tendenci zvyšovat objem, CI je významně zapojena do procesu řízení při poslechu. Implantát Cochlea však není zázračným řešením. Zvyknout si na zařízení vyžaduje čas a vyžaduje intenzivní trénink při jeho jednání a poslechu. Faktory, které ovlivňují úspěch s CI, jsou například věk v implantaci a stupeň ztráty sluchu.

Ztráta sluchu u dětí: Co mohou rodiče udělat

Když je dítě neslyšené, pro většinu rodičů je to zpočátku šokující zpráva. Emocionální reakce jsou věrohodné a mohou být. Je však nesmírně relevantní, abyste pro své dítě představovali nejlepší možnou podporu.

  • Zjistěte více: Čím lépe se známe s tématem, tím méně ohrožující to vypadá. Čím lépe jste obeznámeni s tématem ztráty sluchu, tím lépe pochopíte a podporujete své dítě.
  • Pojmenování poradenství: Při diagnostice „ztráty sluchu“ může nastat mnoho otázek. Nebojte se hledat radu, abyste svému dítěti usnadnili život.
  • Buďte otevřeni : Poctivost vůči vašemu dítěti a ostatním, pokud jde o omezení poslechu, obvykle pomáhá zvyšovat porozumění zvenčí. Vaše dítě bude mít méně problémů v každodenním životě, pokud vaši spoluobčané vědí o zvláštních potřebách.
  • Přijímat, zapojit, podporovat : Přijměte zvláštní rys svého dítěte a vždy mu dejte pocit podpory a zapojení. Udělejte si čas a promluvte si se svým dítětem a zjistěte, kde jej můžete podpořit. Například uspořádejte signály (např. Handshake), které může vaše dítě použít k označení, že něco nerozumělo. Tímto způsobem můžete reagovat jemně a vhodně.
  • Buďte trpěliví : Věnujte pozornost přizpůsobení vašeho lingvistického vstupu, aby vás vaše dítě rozumělo co nejpřesněji. Mluvte hlasitě a jasně a trpělivě opakujte svá prohlášení na vyžádání, aby se vaše dítě rozbalovalo.
  • Používejte technické pomůcky : Kromě sluchadel existuje celá řada technických další příslušenství , které mohou obohatit každodenní život vašeho dítěte. Zjistěte více a nevyhýbáte se odmítnutí těchto pomůcek.
  • Používejte další terapii : Kromě péče o sluch by se měly používat další nabídky terapie. Například logoperie pomáhá podporovat vývoj jazyka vašeho dítěte.
  • Používání možností výměny : Pro rodiče může být diagnóza „ztráty sluchu“ neočekávanou výzvou u vašich dětí. Rodiče se mohou vzájemně propojovat, podporovat a informovat o mnoha příležitostech pro výměnu.
  • Propagujte sebevědomí vašeho dítěte : přinést normalitu k řešení ztráty sluchu, pomozte vašemu dítěti udržovat si vlastní sebevědomí. Ve škole může být vaše dítě splňováno s otázkami a výhradami o naslouchnutí. Aby se zabránilo školení nejistot, je proto obzvláště důležitá podpora rodičů a vzdělání.