Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

U dětí patří snižování sluchu mezi nejčastěji se vyskytující vrozenou smyslovou poruchu. Na celém světě je postiženo asi 170 milionů dětí. Sluchové pomůcky pro děti mohou situaci napravit a možná negativní důsledky omezení poslechu na rozvoj adolescentů mohou regulovat. Obsahují některé speciální vlastnosti, díky nimž jsou vhodné jako doprovod k dětskému životu.

Ztráta sluchu/ztráta sluchu u dětí

V případě ztráty sluchu jsou sluchadla nejen relevantní v oblasti slyšení. Aktivní zkoumání životního prostředí je velmi významné pro vývoj dětí, lingvisticky i sociálně. Za tímto účelem je třeba rozumět interakci s ostatními jako prostředek orientace ve světě a rozvoji dětí. Vazby a vztahy, které tvoří emocionální základ osobního rozvoje pro adolescenty, jsou také spojeny prostřednictvím (lingvistického) kontaktu s ostatními lidskými bytostmi. Poslech je proto významnou součástí podpory uvedených procesů, a proto by se omezení při poslechu měla zacházet, pokud je to možné. Pohody sluchu jsou obvykle dobře léčeny sluchadly nebo ve vzácných případech s implantáty a pomáhají dětem stát se nekomplikovaným průběhem jejich dětství.

Kdy dítě potřebuje sluchadlo?

Chcete -li odpovědět na tuto otázku, by měla být vyplacena možné známky prvních znaků, které naznačují snížení sluchu. To zahrnuje vzácné příspěvky, nedostatek zájmu o akustické podněty, jako je hudba, hlasité mluvení, nesprávné děsivé hlasité zvuky. Děti jsou také nápadné, pokud nehledají zdroje hluku. V těchto případech by mělo být objasněno, zda je vyžadována sluchadla pro děti. Testy sluchu se provádějí rychle a bezbolestně ve formě poslechových promítání pro diagnostiku. Zde je určen jak typ i stupně ztráty sluchu

Dětské sluchové pomůcky

Obecně jsou

doporučovány pro děti a adolescenty mladší 16 let. Jsou to robustně postavené, odolné proti prachu a vodě a přesně vyrobené, aby odolaly výrazné fyzické aktivitě mladých nosičů. Široká škála různých barev přispívá ke zvýšení zážitku z pocitu. V nejlepším případě je k zařízení také připojen stavový displej pro zjednodušený provoz na straně rodičů.

Potřeby slyšení se změní ve škole ve škole, protože porozumění jazyku v různých sluchových prostředích musí být zaručeno, aby se zajistila holistická účast v interaktivním prostředí ve škole i mimo ni. Dětské sluchové pomůcky musí přesvědčit jak ve třídě, tak na školním závodě a umožnit úspěšné učení a také navázání kontaktů. Ve školním sektoru může další příslušenství navíc zvýšit nezávislost a flexibilitu dítěte.

Sluchové pomůcky pro děti pro děti

Pokud nemůžete použít adaptaci konvenčního sluchadla HDO, sluchadla pro vedení kostí jsou dalším způsobem, jak poslouchat děti. Na jedné straně jsou k dispozici pro držení kostních vodivých zařízení. S nimi je na kůži za uchem připojen lepicí adaptér, na kterém je připojen zvukový procesor. Pro tento formulář není nutná ani operace, ani se nezvýší riziko deformace lebky. Na druhé straně se děti často používají u dětí, které se ukázaly jako uživatelé v dětské hře a při pohybu. Aby se však zabránilo příliš dlouho, je třeba se zabránit příliš dlouho, aby se zabránilo tlakovým bodům.

Cochlea implantát u dětí

Navzdory poměrně vzácnému výskytu, implantáty cochlea se také používají jako sluchové řešení pro děti, za předpokladu, že určité oblasti ucha jsou již příliš špatně poškozeny nebo jsou již příliš špatně poškozeny nebo jsou příliš špatně poškozeny nebo To, že nošení konvenční naslouchátka není možné z jiných důvodů. Implantáty Cochlea lze použít, i když jsou poškozeny vlasové buňky nebo vnitřní uši. Vložení implantátu se dokonce doporučuje v mladém věku, protože vyhlídky na učení solidního slyšení a vývoj standardního přívětivého dítěte je tak slibný. Jedná se však o nezanedbatelný chirurgický zásah, ve kterém může dojít k komplikacím a které by se proto měly pečlivě zvážit.

Rozdíl mezi dětskými a dospělými modely

Technicky jsou sluchové pomůcky pro děti a dospělé velmi podobné, s naslouchátky dětí zjednodušily provoz. Vzhledem k výraznějšímu pohybu a následně jsou sluchové pomůcky pro děti obzvláště robustní a proti vodě a prachu. LED reklamy také zjednodušují operaci pro rodiče a podporují příležitost převzít odpovědnost ze strany dětí. Další rozlišení je uvedeno v designu: Dětská sluchadla mohou být obvykle vybrána z barevné barevné palety, aby se zvýšila přijetí ve věkové skupině a chránila citlivou dětskou pokožku vyrobenou z hypoalergenních materiálů. Nakonec je dětský zámek běžný pro kompartment baterie.

Náklady na sluchadla pro děti

Náklady na sluchadlo pro děti se silně liší v závislosti na modelu a rozsahu funkcí. Lze to rychle očekávat s cenou přes 700 EUR za ucho. Je však třeba mít na paměti, že statutární zdravotní pojišťovny přebírají částku až 786,86 EUR na ucho, někdy existuje také holistický předpoklad nákladů. Je nejlepší zjistit přímo od vaší zdravotní pojišťovny na částky převodu nákladů.

Akustici pro děti pro děti

Pokud máte podezření, že snižování sluchu u vašeho dítěte, měli byste vidět lékaře co nejdříve, abyste dosáhli jistoty. Je -li podezření potvrzeno, je třeba řešit nabídku s vhodnými naslouchátky. Pro výběr, přizpůsobení a nastavení sluchadel u dětí, pedakustisté . Odborníci na péči o sluch specializující se na děti a mladí lidé mají znalosti o orgánech pro slyšení dítěte a o vývoji a léčbě empatií a dětským pracovním materiálem. Stojí za to hledat poblíž Pedacle, pro který máte důvěru vy i vaše dítě, protože vzhledem k neustálému růstu jsou splatné časté návštěvy specialisty.