Hörgeräte Krankenkasse - Kostenübernahme 2024

Nákup sluchadla prostřednictvím zákonného zdravotního pojištění- kolik bere zdravotní pojišťovna? ​​

Máte zájem o sluchadla, ale položte otázku, zda a jakou sdílení zdravotní pojišťovny pro vás může převzít?

V následujícím průvodci obdržíte všechny informace o tématu nařízení na sluchadla a předpokladu nákladů - jak pro soukromé i zákonné zdravotní pojištění.

Takže se můžete dozvědět velmi dobře a vědět, jaké procesy k vám přijdou a co potřebujete k udržení grantu.

Pojištění pro přijetí na sluchadlo: Co platí zdravotní pojišťovna za sluchové pomůcky?

Smluvně regulované granty zákonných německých zdravotních pojišťoven mohou být až 1 700,00 EUR (včetně ušního průsmyku) za dvou eerorované dodávky. A pokud je to nutné, je to pro vás téměř zdarma*Pokud chcete sluchadlo, které splňuje pouze požadavky zákonných zdravotních pojišťoven.

(*Zde by byla zaplacena pouze zákonná dodatečná platba 10,00 EUR/sluchadla, pokud neexistuje výjimka)

Regulace naslouchátka

Abyste mohli používat grant na zdravotní pojištění, musíte akustikovi naslouchátko takzdit takzvanou „lékařskou regulaci sluchadla“. Toto nařízení obdržíte od svého léčebného ucha, nosu a krku, pokud určí ztrátu sluchu. (První) nařízení je předpokladem předpokladu nákladů vaší zdravotní pojišťovny a nezbytným schvalovacím procesem.

musí být k dispozici odpovídající ztráta sluchu:

sluchové pomůcky lze použít v souladu s příslušnými Pokyny pro pomoc jsou dotovány pouze v případě, že jsou splněna následující kritéria (viz strana 18, §21, odstavec 1, odstavec 1, odstavec 1 ):

  • 1. Tonaudiometrická ztráta sluchu (DIN ISO 8253-1) na lepším uchu nejméně 30 decibelů (DB) alespoň v jedné z testovacích frekvencí mezi 500 a 4000 hertz (Hz)

a

  • 2. Jazyk audiometricky míra porozumění na lepší ucho se sluchátky (DIN ISO 8253-3) Při použití testu Freiburg Monosyll při 65 dB, ne více než 80% IS

Důležité: Jakmile obdržíte nařízení od svého lékaře, je to platné po dobu 28 dnů . (V případě potřeby bude praxe lékaře určitě také rád, že vám poskytne duplicitní nedávné datum)

Po obdržení nařízení byste proto měli konzultovat akustici na sluchadla Chcete -li zahájit naslouchátko.

Pokud si nás vyberete, MySecondear převezme celé zpracování s vaším zdravotním pojištěním, jakmile jste nám zaslali nařízení.

Nyní provádějte nezávadné dotazy & gt;

Informace o sluchadlích bez osobního příspěvku

Německý trh v současné době nabízí více než 1 000 modelů sluchadla, které se výrazně liší z hlediska funkce, designu a ceny. Pokud si koupí sluchadlo, nemusí to být pro ně nákladná záležitost. Můžete se vrátit na sluchadla bez soukromého podílu jako právně pojištěná osoba a musíte pouze provést zákonně požadovanou dodatečnou platbu 10,00 EUR za sluchadlo. Následující tabulka by měla ilustrovat konkrétní granty pro „normální“- sluchové postižené (WHO 2-3) různých nositelů nákladů.

(Poznámka: Made -Made -Made Ear Passports/ Otoplastics by způsobil grant 33,50 EUR/ ucho (Vdek = 42,80 €) a, v závislosti na ztrátě sluchu, jsou užitečné/ nezbytné - samozřejmě bychom byli šťastní - byli bychom samozřejmě šťastní Poradit vám to).

Přehled grantů pro „normální“- neslyšíte*

zdravotní pojištění 1. Sluchátka 2. Sluchátka

Oprava paušální sazby **

(na sluchadlo)

vdek (Barmer, Dak, Hek, HKK, KKH, technik) 690.15 € 690.15 € 154,70 €
aok Baden-württemberg 685 € 532 € 125 €
aok hessen 680 € 527 € 120 €
bkk federální asociace 719 € 569 € 150 €
bkk verbund (Pronova, Schwenninger, Audi & siemens bkk) 685 € 532 € 125 €
bkk bahn 685 € 532 € 125 €
knappschaft/ lkk 650 € 494 € 120 €
ikk klasika 685 € 532 € 125 €
ikk verbund 685 € 532 € 125 €
Big 685 € 532 € 125 €

* WHO 2-3

** Oprava paušální sazby = Smluvní nařízení mezi poskytovatelem služeb (akustik na sluchadla) a zákonnými zdravotními pojišťovnami, s nimiž jsou veškeré opravy/ nová výroba otoplastů čistých zdravotních pojišťoven (bez placení) pokryta ve standardním čase použití šest let.

V závislosti na rozmanitosti funkcí a tvaru se můžete rozhodnout, kolik chcete za sluchové pomůcky zaplatit. Zdravotní pojištění nejen přebírá část nákladů na samotnou naslouchátko, ale také platí údržbu akustika s touto opravnou paušální sazbou.

Vyberte sluchadlo, které přesahuje rozsah služeb zákonných zdravotních pojišťoven, a proto pro vás v případě potřeby vzniknou další náklady pouze součástí vzniklých nákladů na opravu. V závislosti na naslouchnutí může dojít k příspěvku k opravám- ale samozřejmě se to provádí až po konzultaci s vámi.

Jsem neslyší? A pokud ano, kolik?

  • ne nebo jen menší poškození (zvukový audiogram):
    • Až do 25 dB ztráta sluchu
      • → Soukromé akvizice možné, žádná dotace podle nositelů zákonných nákladů
  • Slyšení v souladu s WHO 2-3 (tonaudiogram):
    • Nízká ztráta sluchu: až 40 dB
    • Střední ztráta sluchu: až 60 dB
    • Silná ztráta sluchu = poškození: až 80 dB
      • → Dotace nositelů nákladů, i když je jazykový audiogram indikativní (porozumění jazyku = při 65 dB ne více než 80%)
  • Slyšící v souladu s WHO 4 (hraniční hluchota) (ton audiogram):
    • Ztráta sluchu s vysokým stupněm: Z 81 dB
6

Jak často zdravotní pojišťovna platí sluchadla?

Doposud byla naslouchadla naplánována životnost šesti let. Vzhledem k technickému pokroku vydrží sluchové pomůcky také výrazně déle, takže po tomto šesti letech může být nutné opravit pouze nové modely na úkor zákonných zdravotních pojišťoven. Je však také vhodné navštívit léčbu lékaře znovu poté, co vypršela život šesti let, aby se objasnila rostoucí ztráta sluchu a v případě potřeby zajistila obnovené náklady.

Nejlépe vás budeme podporovat při zajišťování příspěvku na zdravotní pojištění až 1 500,00 EUR.

Máte nějaké dotazy? Jste velmi vítáni hledat radu od našich odborníků na sluchadla zdarma a bez povinnosti. Rádi vás informujeme o všech službách, které můžete mít. Pokud od nás koupíte sluchadla, převezmeme celé zpracování a fakturaci u zdravotní pojišťovny.

Nyní provádějte nezávadné dotazy & gt;

Další platba soukromého zdravotního pojištění na sluchadla

Lékařské kritéria při určování ztráty sluchu u ucha, nosu a krku jsou stejné jako u zákonných zdravotních pojišťoven. Pokud jde o částky úhrady, existují však významné rozdíly. Závisí to zcela na individuálně dohodnutých smlouvách mezi vámi jako pojištěná osoba a vaše soukromé zdravotní pojištění. Obvykle najdete více informací o množství úhrady ve vaší smlouvě, na webových stránkách pojišťovny nebo vašeho osobního zákazníka poradce příslušného zdravotního pojištění.