HNO Ärztin Arzt

Všechno, co byste měli vědět o otitis media

Velmi často, akutní otitis média začíná rýmou. Ve většině případů jsou za to odpovědné viry. Ty přicházejí do jejího prostředního ucha přes nosní hrdlo a jeho ušní trubku, také nazývané trubice. Sliznička Pauken Dutiny se tam zapálí. To automaticky vytváří změněné tlakové podmínky ve středním uchu. To zase ovlivňuje váš earvum ve vztahu k schopnosti vibrovat. Předávání zvuku je odpovídajícím způsobem omezeno.

V této příručce se dozvíte vše o předmětu zánětu středního ucha nebo příznacích, léčbě a diagnóze a získáte více informací o celém původu a jakýchkoli komplikacích.

Příznaky otitis média

V zásadě je otitis média vždy spojena s násilnou bolestí ucha. Kromě toho mohou existovat i jiné příznaky a subdodavatelky, které pak mohou být známkou média otitis:

  • Bolesti hlavy
  • horečka
  • Závratě
  • Pocit tlaku
  • Pocit plnosti v uchu
  • Zčervenání a otoky
  • Pocit slabosti
  • horečka
  • Bolesti hlavy
  • Hluk uší a tinnitus
  • Zvukové vedení Ludo
  • Kapalina za bubnová kožešinová
  • Vypouštění uší
  • crack nebo díra v bubnová kožešinová

Diagnóza v případě otitis media

Nechte se prozkoumat doktorem ucha, nosu a krkem, který provádí diagnózu pomocí zvětšovacího skla a světelného zdroje. S největší pravděpodobností také provedete test sluchu. To pomáhá s diagnózou. Lékař pak rozhodne, jaké léčby je pro vás vyžadováno. Může být stanoveno akutní otitis médium a pak se stanoví zdravá vodivá ztráta sluchu. Kromě toho doktor ucha, nosu a krku vezme rozmazání a bakteriologické vyšetření provede bakteriologické vyšetření. To je s výhodou řešeno, když máte imunitní nedostatek. Smar může pomoci, pokud nedošlo k žádnému zlepšení navzdory terapii antibiotik. Betonové patogeny jsou určovány lékařem bakteriologickým vyšetřením. Lze tedy použít určité antibiotikum. Před ošetřením vaší eache je třeba vzít v úvahu jakékoli alergie nebo diabetes. Proto byste měli popsat všechny podrobnosti.

nátěr pro otitis média

nátěr je převezen přímo z vaší středové ušní sliznice pomocí sterilního tamponu. Alternativně se často používá malá špachtle nebo malý kartáč. Patogeny pak mohou být stanoveny pomocí nátěru.

Průběh antibiotické terapie pro obratle

V případě média otitis se antibiotika velmi často používají. Pokud jde o patogen, existují rozdíly v terapiích. Taková antibiotická terapie zpravidla trvá sedm dní. Váš lékař s vámi bude pečlivě diskutovat o terapii.

Jak se léčí otitis média?

V prvním až dvou dnech jsou příznaky otitismu léčeny uchem, nosem a krkem, ale samotné příčiny nejsou. Většinu času dostanete lék na otoky. Tento lék je buď kapkou, nebo jako kaše.

Možné komplikace v události

U otitis médií může dojít k řadě komplikací. Obecně jsou takové nežádoucí incidenty poměrně vzácné. Vaše zdraví však může být vážně narušeno.

Zánět procesu bradavice je typická komplikace. Toto prodloužení je umístěno přímo na dočasné kosti za ušima.

Kůže je obvykle oteklá a červená. Pokud trpíte médiem otitis velmi často, může to být také chronické. Výsledkem je, že tramp melfell , osicles také poškozují Osses. Její osicles jsou vysoké jen několik milimetrů. U chronických otitis médií mohou být zarostlé nebo dokonce zničeny. Pak může dojít k trvalé poruše sluchu. Proto byste měli jít do svého ucha, nosu a krku lékařem na první známce média Otitis.

Proces zaníceného bradavice

Tato kosti ve tvaru klepnutí za jejím ušástkem se může zapálit, pokud se média otitis uzdraví špatně nebo vůbec. Příznaky jsou podobné zánětu středního ucha, ale jsou výraznější.

Jak vzniká média otitis?

Existují různé způsoby, jak získat otitidu středního ucha.

Infekce obvykle pochází z nasopharynxu a je přenesena do středního ucha přes ušním trubkou.

Někdy se patogeny také procházejí vadou v jejich earvum přímo z vnějšku přímo do svého prostředního ucha. V nejvzácnějších případech se patogeny, které pocházejí z krevního řečiště, mohou také dostat do jejich středního ucha.

Existují dvě příčiny, které se obecně podílejí na vývoji otitis médií:

  • Předchozí nebo současná infekce
  • Konstantní větrání středního ucha

Pokud je trubice s výplatou SO, tj. Vaše ušní trubka, není správně větraná a dochází k poruše ventilace, dochází k problémům. Předchozí infekce jsou většinou bakteriální nebo virové infekce jejich horních cest dýchacích.

Který patogen způsobuje otitis médium?

Příčinou média otitis může být následující viry a bakterie:

Streptococcus pneumoniae : pneumonie

Haemophilus influenzae: nosní krk vznítí.

beta-hemöölyzing Streptococcal: Řešení zejména v předčasné narozené pneumonii, meningitidě a otravě krví.

Velmi zřídka jsou viry chřipky zodpovědné za otitis média. Někdy chřipka skutečně končí otupělostí.

Totéž platí také pro viry, které způsobují šarlatovou horečku nebo spalničky. Způsobují zánět a poté zničí buňky sliznice.

U kojenců, otitis média často jde ruku v ruce s infekcí horních cest dýchacích. Ty jsou obvykle způsobeny chřipkou nebo chladem. Kurz je obvykle srovnatelný s obyčejnou otitidou dospělého.

infekce středního ucha u dítěte

Děti až do šestého roku života jsou velmi často ovlivněny. V prvním roce života asi polovina všech kojenců prochází otitis médií. Ve třetím roce života je to dokonce 80 %.

Proto by se stížnosti dětí měly brát vážně a nemoc by nikdy neměla být unesena. Pak existuje velké nebezpečí, že dítě může mít neustálou ztrátu sluchu.

Poznámky a značky:

  • Bolest v břiše
  • Dítě se dotkne jeho uší
  • Zvyšuje se tělesná teplota
  • Horečka nad 39 ° C

Pokud má batole nebo dítě velmi často otitis média, mandle se často zvětšují. Může mít smysl odstranit mandle. Operace se doporučuje, pokud dojde k následující situaci:

  • Během roku je několik zánětů středního ucha.
  • Za ukončení shromažďuje tekutinu.
  • Dítě má problémy při dýchání.

Ochrana dětí a dětí

Bylo prokázáno, že děti často onemocní, když rodiče kouří. Totéž platí pro děti, které již měly otitis média, protože se pak zvyšuje riziko nové nemoci. Dítě, které je kojeno matkou, méně často padá na infekce středního ucha.