Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Neustále produkujete ušní vosk, i když si toho ani neuvědomujete. Někteří však považují tuto zásadní sekreci za obzvláště nepříjemné. Mnozí proto velmi často používají drastické prostředky, aby se zbavili ušního vosku a osvobodili se od něj.

Jste si vědomi toho, jak škodlivá nadměrná hygiena ucha pro vás může být? Je mnohem lepší, pokud víte, jak můžete zdravě čistit uši. Proto tuto příručku doporučujeme.

váš ušní vosk

Váš ušní vosk vám slouží hlavně pro ochranu. Kromě toho je ve skutečnosti zodpovědný za sebevědomí vašich uší. Ušní vosk je proto velmi užitečným a důležitým tělem. Konzistence ušního vosku je tak lepkavá, protože usnadňuje odstranění mrtvých vlasů a mrtvé kůže z ucha. Ušní vosk automaticky přepravuje nečistoty na vnější straně. Kromě toho má tajemník uší další výživné vlastnosti, o kterých nemusíte o ničem vědět. Výsledkem je, že vaše uši zůstávají vnitřní uvnitř. Toto je důležitý předpoklad pro tuto přirozenou funkci čištění. Na jedné straně se váš ušní vosk používá k čištění, na druhé straně chrání před infekcemi plísní a má antibakteriální účinek.

Co můžete udělat pro příliš mnoho ušního vosku

Máte pocit, že vaše uši produkují příliš mnoho ušního vosku? Existuje možnost, že přirozené odstranění bylo narušeno manuální manipulací manuální manipulací? V tomto případě se ve vašem ušním kanálu vytvořila zástrčka. Je to velmi přirozený impuls, že chcete tuto zástrčku odstranit z ucha. Měli byste však být velmi opatrní. Pro to není vhodná ani háčkovaná šlechta, ani spon pro svorku. Tyto objekty nemají v ušském kanálu absolutně žádné místo.

Něco takového není v žádném případě vhodné pro čištění uší, jinak dráždíte nebo porušujete ušní budíček . Váš ušní kanál je velmi citlivá struktura, a proto by se neměly používat takové metody čištění radikálu. Jinak můžete trvale poškodit uši.

bavlněné výtěry a jejich nevýhody

Už jste někdy použili bavlněný tampon k čištění uší? Pak jste si pravděpodobně nevěděli, že můžete ušní vosk odstranit pouze do omezeného rozsahu. Přestože jsou bavlněné tampony relativně dobře čalouněné, nikdy by se neměly vložit přímo do ušního kanálu, protože také mohou dráždit citlivou pokožku vašich ušních kanálů a v případě potřeby stisknout ušní vosk ještě hlouběji do ušního kanálu. Díky tomuto postupu proto upřednostňujete vývoj zástrček. Kromě toho může nastat bolestivé ucho.

jsou doporučeny uši pro čištění uší?

Mnoho lidí vidí uši jako dobrou alternativu k takovým bavlněným výtěrům. Ušní svíčka jsou ve tvaru trychtýře, tenké a dlouhé. Slibují dobré čištění uší generovaným vakuem. Cílem je, že ušní vosk je vysáván. Tato metoda zní výhodně a věrohodně, ale uši jsou pouze částečně vhodné pro čištění uší. Na vašem uchu a obličeji mohou nastat popáleniny. Velmi často se stává, že horký vosk proniká do ušního kanálu. Tam buben kožešin je nesmírně poškozen. Možná se nyní ptáte sami sebe, jak můžete skutečně vyčistit uši správně.

Čištění pouze až do ušního kanálu

Stačí pro pravidelné čištění uší, pokud odstraníte ušní vosk pouze na vnější části ušního šálku vlhkým hadříkem. Stačí vlažná voda a bavlněný výtěr. Jak již bylo zmíněno, měli byste se čistit pouze až do ušního kanálu. S teplou vodou změkčíte sekreci.

Aby ušní vosk mohl snadněji proudit a uniknout z ušního kanálu, lze jej také použít mandlový a olivový olej, který pečlivě zahříváte. Alternativně si můžete koupit speciální ušní kapky nebo spreje uší v lékárně.

Pokud vaše ucho již vyrobilo hodně ušního vosku, měli byste navštívit lékaře. Jakmile váš ušní vosk přijde do kontaktu s vodou, automaticky se zvětší. Pokud se zástrčka již vynořila, je to opravdu nejpozději nejpozději do ušního kanálu. Takové zástrčky si všimnete, když vaše uši začnou svědění. Můžete také cítit bolest v uších. Taková zástrčka v uchu je často spojena s mírnou ztrátou sluchu.

Čištění uší je u lékaře ENT pouze profesionálně a jemně. Pokud vaše uši produkují spoustu sekrecí a máte hodně ušního vosku, měli byste pravidelně navštívit svého lékaře. Vyčistěte uši nejen uvnitř ušního šálku ve vnější oblasti, ale také za ušima. K tomu stačí vlažná voda. Pak byste se měli ujistit, že vše dobře vysušíte. Takže neriskujete uši uší.

Takže považujte svůj ušní vosk za užitečné tělesné tajemství. To je nezbytné pro udržení uší a hygieny. Proto se nestarejte o správnou péči o vaše uši a nepodceňujte funkci samočistice.

Zajímavé informace o vašem uchovém vosku

Evropané mají ve vosku uší zvýšený obsah tuku 50 %. Ušní vosk Evropanů je proto relativně vlhký. U Asiatů je umístění trochu jinak, obsah tuku v ušní vosku je pouze 20 %. Konzistence je proto spíše drobivá.

Víte, proč je ušní vosk hořký? Vědci předpokládají, že hořká chuť je dodatečnou ochranou proti hmyzu, aby se v ušském kanálu nehnívaly.

Dítě produkuje výrazně více ušního vosku než dospělý. To je také měkčí. Kromě toho se barvy ušního vosku velmi liší. Barvy vlhkého tvaru mohou být nažloutlé jasný až tmavě hnědou, které jsou poněkud zaprášené šedé drobivé tvary.

V průměru, starší lidé a zejména muži produkují více ušního vosku. To je často příčinou ztráty sluchu, protože pak je ušní kanál ucpaný. Znatelné zlepšení nabízí profesionální čištění u lékaře ENT.