Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

Ušní pasy a otoplastika v moderních sluchadlích

V dnešním světě je moderní sluchadlo nejen velmi lehké a malé, ale také přináší obrovský výkon. Moderní technologie umožňují optimalizaci sluchu pomocí sluchadla. Čím dále využíváte možnosti nových technologií, tím lepší bude váš poslechový dojem nakonec. Rozhodujícím faktorem je samozřejmě síla redukce sluchu na jedné straně a na druhé straně také model sluchadla. Otoplastika se používají pro sluchadla HDO.

Co je to otoplastika?

otoplastika není nic jiného než přímé spojení mezi vaším uchem a sluchadlem. Tyto otoplasty jsou buď spojeny přímo se zvukovou hadicí nebo pevně s bydlením.

Otoplastiky zajišťují maximální bezpečné držení sluchadla v úsečce. V případě, že máte vysokou ztrátu sluchu, bude to výrazně upřednostňovat účinek na zesílení.

Shrnuli jsme tuto příručku pro vás, ve které najdete všechny informace o otoplastice. Naši odborníci na sluchadla jsou velmi rádi, že vám poskytnou nevádění a bezplatně na telefonu. S námi získáte doporučení a individuální rady pro perfektní sluchadlo. Tímto způsobem můžete v budoucnu dokonale zvládnout všechny situace sluchu. Na vyžádání se můžete domluvit s našimi profesionály v oblasti péče o sluch přímo na telefonu.

Váš individuální earPrint

Vaše ztráta sluchu je individuální a vaše vnitřní ucho s uchovým kanálem je stejně nezaměnitelné jako váš otisk prstu. To znamená, že vaše situace je jedinečná a musí být podle toho prozkoumána a vyhodnocena. Věděli jste, že váš vnitřní ucho nebo ušní kanál je tak jedinečný? Proto je nutné nejprve vytvořit přesně přesný dojem vašich ušních kanálů, aby otoplastika našla optimální držení v uších.

Aby byl schopen vyrobit otoplastiku jednotlivě pro vaši budoucí sluchadlo, akustik zabírá dojem tak, že se tak vyvolává. Pouze na základě toho může otoplastika přizpůsobená vašemu ušnímu kanálu, který se pak opravdu perfektně hodí do ucha.

Vytváření otoplastů je ručně vyráběno. Akustik zavádí hmotnost silikonu do části jeho ušního kanálu, ve kterém má být otoplastika použita. Silikonová hmota ztuhne v uchu, a tak akustik dostává přesný dojem vašeho ušního kanálu s tímto dojmem. S citlivou pokožkou uvnitř ucha však materiál nepřichází do kontaktu. Naši akustici pracují tak pečlivě a rutinně, že tento proces je pro ně zcela neškodný a bezbolestný. Na základě snížení je pak možné ztratit všechny podrobnosti o vašem ušním kanálu. Správný tvar se zde počítá, protože jinak vaše sluchadla nezůstane tam, kde by měla být. Ve většině případů je otoplastika vyrobena ve speciální laboratoři.

Maximální pohodlí při nošení sluchadla

Otoplastiky jsou vyrobeny z silikonu nebo jiných plastů, jako je akryl. Rozhodujícím faktorem je povaha na jedné straně a na druhé straně citlivost vašeho ušního kanálu. Vlastnosti materiálu jsou odlišné, totéž platí pro stupeň tvrdosti.

Otoplastika tvrdá nebo měkká?

Otoplastika zpravidla zůstává ve vašem ušním kanálu několik hodin denně. Aby byla otoplastika co nejmenší, jak je to možné, jsou použity měkké i tvrdé materiály.

Někdy se stává, že způsobují alergie použité pro otoplastiky. V takových případech mohou být otoplasty dokonce zlacené nebo zaskleny. Výsledkem je, že s plastem není podáván žádný přímý kontakt kůže. Thermotec a Neuakryl se také často používají jako plasty bez alergenu.

Nejdůležitější vlastnosti ušních pasů pro sluchadla jsou:

  • Vysoká odolnost
  • Tolerance kůže
  • Fit

Otoplastická ochrana sluchu

Věděli jste, že otoplastiky mají jinou možnost? Lze je také nosit jako individuální ochrana sluchu. Existují dokonce speciální sluchátka, která slouží jako ochrana sluchu na jedné straně a na druhé straně se používají pro zvukové předávání.

Otoplastika se také používají jako individuální ochrana pro sluch, protože nabízejí lepší nošení pohodlí než obvyklé zátkové zátky. Kromě toho je ochranný efekt mnohem lepší.

zejména profesionální hudebníci, hudebníci a další profesionální skupiny, kteří musí být schopni porozumět zvukům a jazyku, většinou používají tuto individuální ochranu pro slyšení.

Otoplastika nezmiňuje zvuk a frekvence jazyka a hudby, což je bohužel často případ jednoduchých materiálů.

Také mnoho moderátorů v televizi a rádiu, sluchátka oceňují jako otoplastie, stejně jako bezpečnostní síly a reportéry. Je tedy pro vás snazší slyšet a porozumět jazyku navzdory okolnímu šumu. Cena za takové otoplastiky je také založena na oblasti aplikace a ceny závisí mimo jiné na materiálu.