Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar

pedacustics je subserea a akustiky, která se zaměřuje na péči o sluch o dětech. Z 1 000 dětí je při narození při narození již slyšeno jedno nebo dvě děti. To má za následek nebezpečí pro osobní a lingvistický rozvoj dítěte, a proto je pro prevenci problémů s rozvojem jazyka významná. Slyšení akustiky, které se specializují na léčbu dětí s postiženým sluchem , se nazývá pedacastics. Kromě znalostí o zvláštních rysech slyšení dětí a kojenců vyžaduje profesionální oblast pedakutiky zvláště citlivost při jednání s pacienty dítěte a jejich rodiči.

Předpoklady a další školení jako pedacle

Aby bylo možné projít dalším školením od profesionála pro péči o sluch do pedacle, je vyžadován tři roky odborné zkušenosti nebo slyšení akustického šampionátu. „Pedakustici“ ještě není chráněným termínem, takže slyšení akustiků si mohou také nazývat pedacitikem bez dalšího tréninku. Další školení zahrnuje jak teoretický, tak právní a praktický obsah, který na jedné straně zahrnuje lékařské znalosti pro dětský sluch a vývoj jazyka, na druhé straně praktické znalosti aplikací pro měření sluchu Úpravy ztráty a sluchadla u dětí.

Kromě toho musí být naučeny kompetence při obchodování a komunikaci s dětmi pacienty a nezbytnou citlivost pro zapojení rodičů. Tyto komponenty jsou diskutovány jako součást pedagogického bloku učení. V léčbě je určen holistický pohled na dítě, ve kterém jsou možné doprovodné například logopedii, zahrnují možnosti terapie. Za tímto účelem je vyžadována znalost dalších terapeutických opatření, která kromě citlivých rad podporuje psychologické znalosti. Úspěšné zkoumání dětí je možné pouze tehdy, pokud jsou nezbytné specializované znalosti doplněny pracovním materiálem přátelským dítětem.

pedakustics najde

Lze předpokládat, že slyšení akustic, kteří se trénovali jako pedantik, mají nezbytnou kompetence k léčbě kojenců a dětí do 17 let. Při výběru příslušného akustika je geografické umístění platným faktorem rozhodování. Protože se lze očekávat relativně časté návštěvy, mělo by být dosaženo pedikastik s nízkou dobu jízdy, pokud je to možné. Je však mnohem důležitější, aby se dítě a rodiče cítili v dobrých rukou a aby se pro léčbu mohl vybudovat základ důvěry. Dobrý pocit je obzvláště zásadní pro studu dítěte a má pozitivní vliv na proces léčby.

Ztráta sluchu u dětí

Při narození je slyšet jeden nebo dvě z 1000 dětí. Různé znaky mohou poskytnout informace o snižování sluchu u dětí:

  • Chybějící pokusy napodobovat mluvené
  • Nezález na hluku nebo hudbě
  • Silná koncentrace při poslechu
  • Velmi hlasité mluvení
  • Chybějící reakce při oslovení dítěte

Triggery jsou rozmanité a pohybují se od nemocí matky (např. Toxoplazmóza, cytomegalie, rubela) až po komplikace při narození (např. Nedostatek kyslíku) až po problémy (např. Ve vzácných případech spalničky a příušnice). Genetické defekty mohou také zvýšit pravděpodobnost prenatální ztráty sluchu. V dětství představují infekce středního ucha nebo nadměrný hluk další rizikové faktory pro poškození sluchu.

Pro včasné stanovení problémů se sluchem by měly být všechny testy patřící k pedakutice vnímány při zkouškách U3 až U8. Obvykle je převzata zdravotní pojišťovnou. Možné předčasné stanovení může přispět k úspěchu slyšení péče o sluch a potenciálně negativních vlivů na (jazykový) vývoj dítěte.

sluchové pomůcky pro děti

S pomocí pedacitika jsou vybrány a přizpůsobeny sluchové pomůcky pro pacienty dítěte vhodných sluchadla pro pacienty dítěte. Zařízení se liší od zařízení pro dospělé ve tvaru, barvě a vybavení. Pro děti neexistují pro děti žádné IDO naslouchátka kvůli malému prostoru. Pokud jde o barvu, spektrum je však rozšířeno: je k dispozici řada světlých barev, aby měla zvláště přitažlivý účinek na mladé nosiče. Takže poškození sluchu nestojí v cestě hry dítěte, sluchadla pro děti jsou robustní, prach -rezistentní a vodotěsné. Další příslušenství také zajišťuje zajištění, které vám brání ztrátě.