Telefonspule Hörgerät: Alles was Sie wissen müssen | MySecondEar

Sluchátko telefonicky: Vše, co potřebujete vědět

T-C-COIL, známá také jako indukční cívka nebo telefonní cívka, je malý kus kovu, který je úzce zabalen měď a může přijímat a vést elektromagnetické signály. Telefonní cívka má svůj název z původní funkce, aby se hovoři usnadnili. T-C-COIL přeměňuje magnetickou energii na elektrickou energii, která je poté zesílena do vysoce kvalitního přehrávacího signálu sluchadlem nebo implantátem kochlea.

Indukční systém sluchu je jedním ze způsobů, jak bezdrátově přenášet signály na sluchadla nebo implantáty kochlea. Takový systém se skládá z systému indukční smyčky, který je položen na podlaze nebo na zdi. Tato smyčka je provozována speciálním zesilovačem, smyčkovým ovladačem SO. Řidič smyčky je napájen požadovanými signály, jako je jazyk, hudba nebo oznámení, což znamená, že se uvnitř indukční smyčky hromadí magnetické pole. Pokud je do tohoto magnetického pole přinesen druhý vodič, tento vodič „indukuje“ napětí, které odpovídá původnímu signálu a může být přijata jinými zařízeními.

T-COIL lze použít ve spojení s indukčními sluchovými systémy. Signály, které jsou přenášeny pomocí indukčních sluchových systémů, mohou být přijímány T-cívkou na sluchadla nebo implantátu Cochlea, a tím je posílit do vysoce kvalitního přehrávacího signálu. To pak dosáhne dotyčné osoby bez objížďky, která zaručuje doručení a přenos nízkého podstruktury do ucha.

Existují různé každodenní situace, ve kterých lze použít telefonní cívku. Stále více veřejných budov instaluje induktivní sluchové systémy. Před událostí by se mělo vždy dotázáno, zda jsou k dispozici a zapnují vhodné poslechové systémy, aby telefonní cívka mohla během události zvýšit zvukové signály během naslouchátka nebo implantátu Cochlea. Koncerty, divadlo, návštěvy kina a další zážitky jsou zcela akusticky vnímatelné. Kromě toho jsou tlumeny nepříjemné rušivé faktory, jako je špatná akustika místnosti, hlasitý hluk nebo velká vzdálenost od výstupního signálu.

Stručně řečeno, lze říci, že T-cívka nebo telefonní cívka v kombinaci s indukčními sluchovými systémy nabízí velmi užitečnou příležitost lidem s problémy se sluchem, aby mohli vnímat akustické signály jasněji a větší potíže. Induktivní sluchové systémy jsou instalovány ve stále více veřejných budovách a umožňují lepší přenos jazyka, hudby a dalších zdrojů zvuku.