Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Hluboká ztráta sluchu: Co to je?

Desirumneless Hear Heard je jedním z

Kromě toho je hluboké sluchové sluch na jednom uchu potenciálním doprovodným příznakem potíží s cervikálními obratlemi . V některých případech zvuky uší , závratě, a hyperacusis

Symptomy: Rozpoznávejte hlubokou ztrátu sluchu

Lidé, kteří jsou slyšeni ze slyšení -více ztráty sluchu nemohou slyšet hluboké frekvence 2000 Hertz nebo nižší. Samotný objem poslechu není obvykle ovlivněn, ale porozumění je stále omezené. Výsledkem je, že postižení jsou stále docela dobré mít jedno diskuse. Na druhé straně, skupinová zábava a konverzace v hlasitých prostředích představují mnohem větší obtížnost. Je také patrné, že basové tóny jsou obzvláště obtížné pochopit při poslechu hudby nebo hlubokých hlasů.

Diagnóza: Jak je to hluboké slyšení sluchu?

S pomocí testů sluchu se vytvoří hliněný audiogram. To ukazuje křivky sluchu pacienta, ke kterému lze práh sluchu přečíst. Prahová hodnota sluchu popisuje frekvenci, že tóny jsou pro příslušnou osobu vnímatelné. Jedná se o dvě křivky- křivka vzduchu a kostní linie, která umožňují prohlášení o původu ztráty sluchu. V souladu s tím je možné rozhodnout, zda vada, která spustí hluboké zvukové sluch, může být umístěna ve vnitřním nebo středním uchu.

Hluboká ztráta sluchu audiogramů

Na audiogramu je možný průběh křivek kostních a vzduchových potrubí zobrazen v případě hlubokého zvukového sluchu. Je pozoruhodné, že výkon sluchu v hlubokém frekvenčním rozsahu je výrazně horší než uprostřed a nakonec ve vysokofrekvenčním rozsahu, od přibližně 2000 Hertz, zaznamenávají se dobré sluchové služby.

Léčba: Co dělat s hlubokým slyšením?

Poškození vnitřního ucha je obvykle nenapravitelné. Poškozené vlasové buňky nelze obnovit a je nutné ošetření naslouchátkem . Za účelem léčby sluchu s hlubokým zvukem způsobeným prostředním uchem, menší zásahy nebo implantáty stát se. Platí následující: Předchozí léčba je zahájena, tím lepší pro zbytek slyšení. Je vhodné zabránit ztrátě sluchu , než může způsobit trvalé poškození. Znečištění s nízkým hlukem a snižuje stres, jak je to možné, snižují riziko poruch sluchu.