Loch im trommelfell

bubnový kožešinový prasknutí - co dělat ?!

Váš ušní bubín se skládá z velmi tenké membrány. Tvoří hranici mezi vnitřním uchem a vnější částí jeho ucha. Ušní bubín zajišťuje nezbytnou ochranu před bakteriemi. Zároveň má úkol předat zvukové vlny. Earrum hraje klíčovou roli pro celý proces sluchu. Nyní se může stát, že v této citlivé membráně je vytvořena díra. V tomto případě doktor ucha, nosu a krku mluví o perforaci ušního bubínku.

ušní bubín. Zdroj: tinnitracks

Tato příručka vám poskytuje všechny potřebné informace o tom, co byste měli udělat, pokud se vytvořila díra ve vašem ušní bubnování. Níže si můžete přečíst, jaké příčiny, symptomy a diagnózy jsou. Budeme vás také informovat o všech možnostech léčby zde. Pokud máte nějaké další dotazy, můžete nás bez závazků kontaktovat.

Jaký je příčina roztrženého tunelu?

Vzhledem k tomu, že se taková vada vytvořila v jejich ušní bubín. Může to být buď zánětlivá nebo traumatická povaha. Traumatické znamená, že díra byla vytvořena zraněním.

Nejběžnější a typické příčiny z traumatické oblasti je samo -harm. K tomu obvykle dochází, když vyčistíte ucho bavlněným tamponem. Další typické traumatické příčiny mohou být:

  • Náhlá změna tlaku
  • Zasáhl ucho
  • Zranění lebky
  • Traidní vodní tryska s nesprávným oplachováním sluchu

Všechny tyto výše uvedené příklady mohou vést k slze v ušním bubínku.

Typické příčiny u poškozeného ušního bubínku

Otitis Media je typická zánětlivá příčina, skrze kterou může váš ušní bubín získat díru. Rozlišuje se mezi chronickou a akutní formou ve zánětech středního ucha. Pokud se jedná o akutní tvar, může se v pokročilém stádiu a se spoustou produkce hnisu tvořit trhlina nebo díra v ušní bubnici. Jakmile hnis může protékat otvorem ušního bubínku, umístění se zlepší. Mají menší tlak a menší bolest. Zánět se léčí rychleji, protože střední ucho může být nyní lépe větrano. Zpravidla se vaše ušní bubínek uzdraví sám. Pokud se však jedná o chronické otitis média, obvykle existuje automatický ušní bubínek.

Jaké jsou příznaky tvorby kožešin bubnu?

tvorba kožešin bubnu (díra v ušní bubnici). Zdroj: Medpertise

Když jí předcházela traumatická událost, náhlá bolest a akutní ztráta sluchu jsou typickými příznaky díry v ušním bubínku. Někdy dochází k mírnému krvácení.

Situace vypadá trochu jinak s akutním zánětlivým perforací ušního bubínku. Bolest se snižuje, když sekrece odtéká. Může se stát, že vnitřní ucho je také zaníceno. Výsledkem je, že nevolnost a závratě mohou použít. Není neobvyklé, že se tinnitus vyskytuje současně. Někdy se přidávají škubnutí očních pohybů. Tu a tam mohou být paralyzovány jednotlivé svaly obličeje.

Diagnóza s otvorem v ušní bušení

Doktor ucha, nosu a krku používá k provádění zrcadlení uší otoskop nebo ušní mikroskop, aby mohl provést jasnou diagnózu. Většinu času lékař také zkoumá okolí tvorby bubnu. Měli byste také provést test sluchu. Doktor tedy může zjistit, zda je ovlivněno také vnitřní ucho.

bubnový kožešinový zrychlení léčení

Malé vady ve vašem ušním bubínku se mohou uzdravit sami. Pokud je to však větší vada nebo úplná slza ušního bubínku, musí lékař ucha, nosu a krk pomoci. Narovná zranění nebo položí na železnici. Za tímto účelem lékař používá papír nebo silikonové proužky a umístí je na ušní bubín. To zrychluje uzdravení. Pokud tato metoda nefunguje, protože zranění je příliš velké, musí být ušní bubín chirurgicky uzavřen. Někdy jsou i osicily ovlivněny nebo zničeny. V tomto případě musí dojít k úplné rekonstrukci.

Voda za ušním bubínem

Někdy dochází k chronické kostní edici. Tato vada musí být chirurgicky dodávána. Pokud se vaše ucho s vodou dostalo do kontaktu, měli byste zabránit antibiotiku. Chraňte poškozený ušní kanál, zejména při koupání a jeho předvádění jeho zavřením speciální krémovou bavlnou.

DRUMU DRUHOVÉ DRUHOVÉ DRUHU - Self -Chrealing

Zpravidla se vada v ušní bubíčku uzdravuje relativně dobře, mohou se spolehnout asi čtyři týdny. Pokud je však ovlivněno také vnitřní ucho nebo osikul, může dojít k trvalému snižování sluchu, je možná dokonce hluchota. V tomto případě byste se měli okamžitě poradit s lékařem ucha, nosu a krku.