Wasser im Ohr beim schwimmen

Ať už po plavání, rychlá sprcha nebo vlak v bazénu, často zůstává voda v uchu a ovlivňuje naše porozumění. Vaše ucho se cítí ucpané a všechno zní napařeně. Někdy tento efekt trvá několik dní. Protože ve vodě mohou být také bakterie, které mohou způsobit infekci, je pochopitelné, pokud ji chcete rychle dostat z ucha. Proto jsme sestavili nejlepší a nejrychlejší způsoby, jak v tomto příspěvku osvobodit vaše ucho z tekutiny.

Jaké jsou důsledky vody v uchu?

tekutina v uchu podporuje růst hub a bakterií a může vést k infekci doprovázenou otokem nebo podrážděním. Často se vyskytuje svědění, které posílilo při tahu na ušního ušní. Problém je také příliš časté čištění ucha, protože příliš mnoho ušního vosku se často odstraní. To však chrání vaše uši před vstupy před škodlivými bakteriemi nebo houbami. Pokud do ucha přijde voda, obranná funkce je oslabena a existuje riziko zánětu akutního ušního kanálu. Takové infekce existuje vysoké riziko, zejména při plavání ve špinavých vodách nebo ve víře. V závažných případech lze takovou infekci dokonce slyšet nebo se zánět rozprostírá ve vnitřním uchu a dalších částech těla. Pokud voda v uchu způsobí bolest, měli byste určitě navštívit lékaře. Bolest nebo svědění naznačuje existující infekci v ušním kanálu. Zvýšený kontakt se solí a chlorem stimuluje ušní kanál a upřednostňuje pronikání cizích těl. Složky kosmetiky mohou také vést k podráždění a prasklinám v uchu a v případě potřeby propagovat proniknutí kapaliny do ucha.

Jak mohu odstranit vodu v uchu?

Existuje několik možností odstranění vody z ucha. Kapaliny však obvykle zmizí z ucha samy. Pokud chcete kapalinu rychleji odstranit, uvedli jsme zde nejlepší podpůrná opatření, abychom mohli rychle slyšet znovu.

Vytvořte vakuum v uchu

Mírně stiskněte hlavu a položte dlaň na postižené ucho. Nyní rychle natáhněte ruku a znovu ji otevřete. Voda by měla být vytažena z ucha vakuem.

Nechte vodu odpařit

Dalším způsobem, jak odstranit vodu z ucha, je odpařování vody. Chcete -li to provést, držte se uchu s ranou s nejnižší úrovní, držte alespoň jednu vzdálenost 30 cm od ucha. Přesuňte vysoušeč vlasů sem a tam, zatímco zatáhnete na lastí. Po několika minutách rány by se voda v uchu měla odpařit.

teplé komprimaci na uchu

Obavujte žínku v teplé vodě a položte ji na ucho. Nechte žínku po dobu 30 sekund a udělejte si minutovou přestávku. Opakujte proces čtyřikrát až pětkrát.

tahajte na ušního ušního ušního ušního ušní

mají sklon na stranu. Postižené ucho musí směřovat dolů. Pak zatáhněte na lastí. Voda se pohybuje a může odtékat.

Metoda Valsava

Zavřete ústa a udržujte nos. Pak vyčistíte nos a vyčistíte kanál ušního ušního kanálu. Často můžete slyšet krátkou trhlinu. Toto je znamení, že trubice je nyní zdarma.

Over -The -Counter Ear Drops

V některých lékárnách nenajdete žádné kapky uší na předpis s přírodními ingrediencemi. Voda někdy způsobuje otok ušního vosku. To může být změkčeno kapkami uší a odtoku. Měli byste si však předem přečíst balíček předem, abyste se vyhnuli nežádoucím vedlejším účinkům.

ušní plechovky

ušní plechovky mohou také napravit situaci v uchu. Jedná se o duté svíčky vyrobené z vosku, které můžete oznámit při ležení. Vosk zajišťuje teplo v uchu a může způsobit proudění vody nebo ušního vosku. Tato metoda by však měla být prováděna opatrně. Pokud se teplo v uchu nepohodlně zaplní, je nejlepší bez něj dělat. Tato metoda je alternativním lékařským opatřením. Účelem tepla je stimulovat pozitivní procesy v uchu a nechat vodu odtékat. Náprava na ucpané ušní kanály však není vědecky potvrzeno.

Voda v uchu nezmizí a mám bolest?

V tomto případě je v uchu oznámena možná infekce. Okamžitě navštivte ušního lékaře. Podkladová voda je nasávána. Pokud již došlo k zánětu, váš ušní lékař předepisuje uši nebo antibiotika. Pokud léčba zbytečně neváhá. Může se dostat ke komplikacím, jako je ztráta sluchu nebo chronický zánět v uchu. Zánět akutního ušního kanálu může být obvykle léčen konvenčními léky, pokud k léčbě dojde okamžitě. V případě ucpaného ucha může situaci také napravit profesionální čištění od ušního lékaře. Zejména speciální a vzácné houby nebo bakterie mohou léčbu zpozdit. Specifická anatomická povaha ucha může mít také negativní dopad na léčbu zánětu ušního kanálu. Kromě toho může alergická reakce na ingredience z kapek uší vést k podráždění.

Mohu zabránit pronikání vody do ucha?

Ano, můžete zabránit pronikání vody předem. Při plavání nebo plavání chrání ušní kanál na ochranu uší na ochranu uší chránit ušní kanál. Určitě byste však měli určitě dezinfikovat zátrubníky uší pravidelně po nošení, abyste se vyhnuli průniku bakterií nebo hub. Vaše hörakustiker vás může podpořit při správném výběru zátkových zátků. Vyvarujte se příliš častého a intenzivního čištění uší. Ušní vosk v uchu vás chrání před infekcemi, pokud je v uchu příliš málo, vaše obranná funkce je oslabena. Teplá voda již stačí pro hygienu pravého ucha. Časté použití náušnic je třeba se vyhnout. Pokud jste potápěči nebo plavci, kteří pravidelně cestují v hlubších vodách, se před kontaktem s vodou doporučuje použití přírodních ušních kapek. Nejezděte příliš hluboko do ušního kanálu s bavlněnými výtěry, zraněními a prasklinami usnadňují dostat se do ucha a dalších cizích těl. Pokud to není nezbytně nutné, vyvarujte se používání koupacích čepic při plavání, které mohou škrábat pokožku v uchu a také vytvářet nepříznivé možnosti pro bakterie a houby.