Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

Vedlejší účinky sluchových pomůcek

sluchové pomůcky mají především jeden úkol: zlepšit poslech! Ale ne vždy splňují pouze svůj skutečný význam. Může dojít k nežádoucím vedlejším účinkům nebo vedlejším účinkům, a proto je důležité si uvědomit možná rizika. Abychom tomu zabránili, je třeba obecně poznamenat, že sluchové pomůcky mohou být použita pouze s regulací specialistou. Výběr a nastavení musí probíhat v rámci technické rady od akustika naslouchátka , aby se minimalizovala rizika. Okamžité použití může mít za následek zdravotní poruchy, a proto je třeba se vyhýbat, pokud je to možné.

Vedlejší účinky lze očekávat zejména v počáteční fázi, tj. Když je spuštěno opotřebení sluchadla. Přechod na povodeň podnětů, který je náhle vnímán zesílením sluchu, může být ohromující pro uši a mozek. Výsledkem je, že prostředí nebo dokonce váš vlastní hlas může být najednou vnímáno jako nepříjemné. Naštěstí se tělo zvykne na stimulaci pravidelným nošením.

Následující nežádoucí vedlejší účinky jsou známé pro sluchadla:

naslouchátko vede k bolesti hlavy

Bolest hlavy se vyskytuje především během návyku. Sluchové pomůcky umožňují zvýšené vnímání sluchových impulsů. Kromě posílení posílení mohou nové podněty také přispět k ohromnému mozku. To může mít za následek formu vyčerpání, která je částečně vyjádřena v bolesti hlavy. Důvodem není naslouchadlo, ale se samotným mozkem. Pokud se však používá pravidelně, mozek si však zvykne na hojnost podnětů a bolesti obvyklé.

sluchová pomoc uvolňuje závratě z

Závratě se stává potenciálním rušivým faktorem, zejména při smyslové ztrátě sluchu. S tímto typem ztráty sluchu je ovlivněno vnitřní ucho, což je místo sluchu a rovnováhy. Popsaný nový stimul přetékání vede ke stresující situaci pro uši. Stres je zase znám jako faktor, který může vyvolat závratě. Příliš dlouho může sluchová pomoc také vést k poruše rovnováhy související s stresem.

sluchová pomoc způsobuje earache

Earache může mít řadu důvodů. Některé z nich mohou být spuštěny nošením sluchadla. Na jedné straně jsou zranění, která vycházejí z hrbolů na šálku uší, důvodem pro bolestivé uši. Na druhé straně mohou infekce vyvolat infekce uší nebo otomykózu. Vozíky naslouchadel upřednostňují stálý kontakt s pokožkou a konstantním tvorbou vlhkosti v uchu, což způsobuje. Squatled Skin obsahuje riziko svědění a podporuje zánět.

Pro prevenci bolesti a zánětu ucha věnujte pozornost odstranění sluchadel v noci. To zajišťuje noční sušení ucha a riziko poklesů infekce. Aby bylo možné bakterie a patogeny mimo ušní kanál, měl by se provádět denní čištění sluchadel se speciálně navrženými čisticími prostředky. >

porozumění špatnému řeči navzdory sluchadům

Předem lze říci, že výkon sluchu je také zcela individuální se sluchadlem. Příslušné poškození sluchu a nastavení poslechu ovlivňují, jak dobré je porozumění jazyku v konečném důsledku. Změna sluchu nelze vyloučit, především v případě ztráty sluchu související s věkem, která se postupně zhoršuje. Může se tedy stát, že navzdory posilování poslechu dochází k zhoršení porozumění jazyku. Jiné příčiny jsou nesprávně usazené otoplasty, které vedou k funkčním poškozením, poškozenou spojovací hadici nebo zvukové výstupní otvory ucpané mazu a cerums. Také zde je denní důkladné čištění prostředkem prevence. Pokud se porozumění jazykem zhoršuje, měl by být také konzultován akustik na sluchadlo.

Sluchátka tlačí v/na uchu

V případě vadných otoplastů otoplastik může dojít k vnímání tlaku nebo zánětu. Kromě toho jsou tlakové body částečně způsobeny tvrzenými zvukovými hadicemi. Akustik na sluchadlo by měl být konzultován u ucha u ucha, aby bylo možné přizpůsobit pasové paso. Pravidelná kontrola musí být také zkontrolována a v případě potřeby je třeba zvážit výměnu zvukových hadic a otoplastů. Posledně jmenované se zpravidla mění po dvou až třech letech, ale to se může lišit jednotlivě, a proto je nutné dříve.

naslouchátka vede nesnášenlivost/alergie

Protože otoplastiky a bydlení sluchadel jsou obvykle vyráběny z plastu, reakce na materiál nejsou vyloučeny. Může se také vyskytnout dermatitida nebo podráždění kůže, protože pneumatiky naslouchadla na kůži, pokud byly dříve použity krémy nebo mýdla obsahující podněty. K tomu by se však obvykle nemělo vyskytovat s dobře upravenou naslouchátkem. Pokud víte, že má citlivou pokožku, která má sklon k alergii, mělo by to všimnout rady o sluchu, aby se minimalizovala pravděpodobnost alergické reakce, pokud je to možné.

Nežádoucí zvuky se sluchadly

Nežádoucí zvuky, jako je spěch nebo pískání, mohou bránit poslechovému dojmu. Rauschen se obvykle vyskytuje vlhkostí, která vede k naslouchání k narušení elektrického spojení nebo v důsledku nečistot. Mělo by se proto mělo být prováděno prováděno úklidy a sušení čištění a sušení ze sluchových pomůcek. Potrubí vznikají, když otoplastika již není správně utěsněna. Výsledkem je zpětná vazba, která je napravena odborníkem na péči o sluch tím, že upravuje ušní pas. Jeden z nejslavnějších píšťalků nebo pípnutí - Tinnitus - je většinou oslaben nošením sluchadel, ale ve vzácných případech je posílen. Tinnitus může také upřednostňovat příliš dlouho. V těchto případech by měl být konzultován lékař.

Zabraňte vedlejším účinkům

Některé principy pomáhají předcházet vedlejším účinkům sluchadel.

  • Nenoste sluchadlo, aby klidný klid a osvobodil ucho a sluchadlo vlhkosti.
  • Nechte sluchadla a otoplastika pravidelně kontrolovat funkci a sedadlo.
  • Správným čištění a sušení zařízení.
  • Chraňte sluchové pomůcky před silným teplem.
  • Nevyhýbejte se pocitu tlaku, svědění nebo rušivých zvuků, abyste viděli akustika naslouchátka.
  • Opravy budou vždy prováděny profesionálně.
  • Najděte správnou naslouchavost prostřednictvím rady o sluchu, abyste se vyhnuli alergické reakci.
  • Noste
  • sluchové pomůcky denně a zařízení a dejte si čas na to, abyste si na to zvykli.